Επίσημο: Ανανεωμένο Kia Sportage, με καινούργιο υβριδικό μοτέρ ντίζελ

Επίσημο: Ανανεωμένο Kia Sportage, με καινούργιο υβριδικό μοτέρ ντίζελ

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του ανανεωμένου Sportage, με μικρή αισθητική εξέλιξη και μεγαλύτερες αλλαγές κάτω από το καπό.

Καθώς τα Kia έχουν σύντομο κύκλο ζωής, η τέταρτη γενιά του Sportage πέρασε από πλαστική χειρουργική σε λιγότερο από τρία χρόνια ύστερα από το ντεμπούτο του κορεατικού SUV. Η αισθητική εξέλιξή του ήταν μικρή, κάτι λογικό αφού δεν είχε προλάβει να γεράσει! Εξάλλου, η κορεατική φίρμα δεν ήθελε να πάρει ρίσκα με το μπεστ σέλερ της στην Ευρώπη που ταξινομήθηκε σε 131.000 κομμάτια το 2017. Νούμερο που αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των πωλήσεων της Kia στη Γηραιά Ήπειρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Kia: Μερικός εξηλεκτρισμός της γκάμας ceed

Απαιτείται λοιπόν να έχεις εκπαιδευμένο μάτι για να παρατηρήσεις τι αλλάζει απ’ έξω. Αναθεωρήθηκε η ευθέτηση των εμπρός φαναριών, για να ενσωματωθεί μια φωτιζόμενη «υπογραφή» τεσσάρων σημείων, όπως στο νέο Ceed. Τα κατακόρυφα στοιχεία στον προφυλακτήρα επίσης ανασχεδιάστηκαν, ενώ μια χρωμιωμένη μπάρα ενώνει τους θυλάκους του προφυλακτήρα με τα φώτα ημέρας LED με την πινακίδα κυκλοφορίας (GT Line).
Kia Sportage MY2019
Στο πίσω μέρος, καταργήθηκε η νικελένια λωρίδα στην πίσω πόρτα, ενώ ανασχεδιάστηκαν τα πρόσθετα φανάρια στον προφυλακτήρα. Η παλέτα χρωμάτων ενσωματώνει πλέον πέντε νέες αποχρώσεις και η γκάμα στις ζάντες άλλαξε, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου σχεδίου 19 ιντσών για την έκδοση GT Line, όπως αυτές που βλέπεται στις πρώτες επίσημες φωτογραφίες.

Στην καμπίνα υπάρχει νέο τιμόνι και τα συστήματα πολυμέσων ενημερώθηκαν με τις νέες τεχνολογίες και εφαρμογές, ενώ υποστηρίζονται και από μια νέα οθόνη αφής 8”.

Kia Sportage MY2019

Τα σημαντικότερα όμως βρίσκονται κάτω από το καπό, με μια νέα γκάμα κινητήρων ντίζελ που πληρούν το μελλοντικό πρότυπο Euro 6d temp. Ο 1.7 CRDi αντικαθίσταται από τον 1.6 CRDi, σε δύο εκδόσεις ισχύος, 115 και 136 PS. Ειδικότερα όμως, το ανανεωμένο Sportage εγκαινιάζει το νέο κινητήρα 2.0 diesel Ecodynamics +, με ελαφρύ υβριδικό σύστημα: Μια μίζα-γεννήτρια επιτρέπει την παροχή πρόσθετης ισχύος, ενώ «κόβει» πιο συχνά το θερμικό μοτέρ. Μια οικονομική λύση για τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2.

Kia Sportage MY2019

Το ανανεωμένο Sportage αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά στην Ελλάδα το προσεχές φθινόπωρο, αλλά για όποιον ενδιαφέρεται πρέπει να γνωρίζει ότι το βιβλίο παραγγελιών στην ελληνική αντιπροσωπεία έχει ήδη ανοίξει.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube