Kia: Μερικός εξηλεκτρισμός της γκάμας ceed

Kia: Μερικός εξηλεκτρισμός της γκάμας ceed

H Kia θα εξηλεκτρίσει μερικώς την γκάμα του νέου ceed, αλλά παραδόξως δεν έχει στο πρόγραμμά της μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Η Kia θα προσθέσει ένα ήπιο υβριδικό 48βολτo ceed το επόμενο έτος στη βενζινοκίνητη και πετρελαιοκίνητη γκάμα του κόμπακτ χάτσμπακ της, δήλωσε ο COO της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας για την Ευρώπη, Michael Cole.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο ήπια 48βολτη υβριδική τεχνολογία, προκειμένου για να βελτιώσουν την οικονομία καυσίμου και να ικανοποιήσουν τις υψηλότερες απαιτήσεις ισχύος των νέων ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης. Σε αυτό το πλαίσιο, η  Kia εξετάζει τη δυνατότητα για ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό ceed, αλλά δεν έχει σχέδια για μια φουλ ηλεκτρική έκδοση, συμπλήρωσε ο Cole στην επίσημη στατική παρουσίαση το νέου ceed στους δημοσιογράφους.

Η Kia σήμερα το μόνο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που διαθέτει στην αγορά είναι το Soul. Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του αυξήθηκαν πέρυσι κατά 24% στα 5.493 κομμάτια, σύμφωνα με τους ερευνητές της JATO Dynamics. Το νέας γενιάς 5θυρο ceed θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο στο κοινό, στις 6 Μαρτίου στο Salon de l’ Automobile στη Γενεύη.

Από την γκάμα αποκλείστηκε το 3θυρο μοντέλο, λόγω της χαμηλής ζήτησης, ενώ αργότερα θα δούμε ένα σπορτίφ στέισον, κάτι σαν «shooting brake». Η Kia δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα επεκτείνει την γκάμα σειρά ceed με μια τέταρτη παραλλαγή σε στιλ crossover, είπε ο Cole.

Η νέα, τρίτη γενιά του Ceed βασίζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα K2 της Kia, η οποία υποστηρίζει ένα πιο αποδοτικό σύνολο. Θα είναι ακόμη το πρώτο Kia που θα προσφέρει την τεχνολογία «lane following assist», γεγονός που υποδηλώνει ότι έπονται και νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, αλλά και συστήματα που αργότερα θα ενταχθούν στη σουίτα αυτόνομης οδήγησης.

Το ceed θα φορά ένα νέο 1.400άρη βενζινοκινητήρα, downsized από τον υφιστάμενο 1.6 lt, αλλά με 4% περισσότερη ισχύ, στους 140 ίππους, και τούτο παρά τη μικρότερη χωρητικότητά του. Επίσης θα διατίθεται ένας νέος 1.600άρης ντίζελ με τεχνολογία ελέγχου καυσαερίων SCR - selective catalytic reduction.



Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του ceed μειώθηκαν κατά 9,9% πέρυσι στα 69.119 αυτοκίνητα, σύμφωνα με στοιχεία της JATO Dynamics. Το αυτοκίνητο ήταν το τρίτο καλύτερο σε πωλήσεις μοντέλο της Kia στην Ευρώπη, πίσω από το σουπερμίνι Rio και το κόμπακτ SUV της εταιρείας, το Sportage.

 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Kia Sportage 1.7 CRDi
 

Το ceed θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Kia στη Zilina, στη Σλοβακία, μαζί με τα Sportage και Venga. Το νέο Kia ceed θα μπει στη γραμμή παραγωγής από τον Μάιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube