«Επίσημη» ανακοίνωση του βάρους του Mazda MX-5 2015

«Επίσημη» ανακοίνωση του βάρους του Mazda MX-5 2015

Τελικά το βάρος του νέου MX-5 2015 μπορεί να είναι μεγαλύτερο από αυτό που είχε ανακοινώσει η Mazda, αλλά το κατατάσσει ως το πιο ελαφρύ σπορ αυτοκίνητο.

Μαζί με την ανακοίνωση της διάθεσης του νέου Mazda ΜΧ-5 για free download στο Forza Horizon 2, αποκαλύφθηκε και το βάρος του αυτοκινήτου.

Έτσι μάθαμε ότι το Mazda MX-5 2015 ζυγίζει 1.058 kg για το μοντέλο με το χειροκίνητο σασμάν και 1.080 kg γι’ αυτό με το αυτόματο. Το βάρος αυτό όμως έρχεται σε αναντιστοιχία με την ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας ότι έχει πετύχει κατά μέσο όρο μείωση κατά 75 kg σε σχέση με την απελθούσα, τρίτη γενιά του δημοφιλούς ρόουντστερ. Παρόλα αυτά όμως, ακόμη κι έτσι παραμένει ένα από τα πιο ελαφριά αυτοκίνητα της αγοράς και σαφώς το πιο ελαφρύ σπορ αυτοκίνητο. Με μέγιστη ισχύ 155 PS από τον 4κύλινδρο κινητήρα 2.0 SkyActiv, η αναλογία kg/ίππο φτάνει στο νούμερο 6,8 με αυτό να προϊδεάζει ότι η ευχαρίστηση θα βρίσκεται στο ραντεβού.

Ίσως πολλοί να περίμεναν το βάρος του νέου Mazda MX-5 να πέφτει στα 950 kg ίσως και ακόμα παρακάτω. Αλλά η επιχείρηση αυτή είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αν όχι αδύνατη, όταν πρέπει να συμμορφωθείς με πολύ αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους πεζούς. Και υπό αυτό το πρίσμα οι μηχανολόγοι της ιαπωνικής εταιρείας έκαναν σπουδαία δουλειά με το βάρος του MX-5 2015.

Για πολλούς ενθουσιώδεις οδηγούς, ελαφρύ αυτοκίνητο σημαίνει «σωστή προσέγγιση», ειδικά όταν μπορείς να επανέλθεις ανά πάσα στιγμή και να προσθέσεις άλογα. Ένα κιτ τούρμπο είναι σαφώς πιο εύκολος τρόπος για επιδόσεις από το να ψάχνεις κιλά για να αφαιρέσεις.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube