Eli Zero: Ανταγωνιστής του Citroën AMI από εφέτος;

Eli Zero: Ανταγωνιστής του Citroën AMI από εφέτος;

Ανταγωνιστής του μικρό-αυτοκινήτου πόλης της Citroën, το Eli Zero αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά μέχρι το τέλος του 2020. Με δύο διαμορφώσεις μπαταρίας, υπόσχεται αυτονομία έως και 110 km.

Eli Zero

Ήδη πολύ παρούσες στον τομέα των δίκυκλων, οι κινεζικές μάρκες επενδύουν σταδιακά και ισχυρά στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ενώ η MG και η Aiways μπαίνουν στην κατηγορία των ΙΧ, η κινεζική start-up Eli ενδιαφέρεται για τον τομέα των μικρό-αυτοκινήτων με ένα μοντέλο που βρίσκεται κοντά στο Citroën AMI.

Με μήκος 2,25 m, πλάτος 1,38 m και ύψος 1,59 m, το Eli Zero είναι αυστηρά διθέσιο. Στο εσωτερικό, η εμφάνιση είναι πολύ καθαρή και λιτή. Στο πρόγραμμα, μια οθόνη ψηφιακών οργάνων που πλαισιώνεται από τρία «κουμπιά». Εγκατεστημένα στο κέντρο του ταμπλό, χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση της λειτουργίας οδήγησης, της θέρμανσης και του εξαερισμού.

Eli Zero

Με ομολογκασιόν στην κατηγορία του ελαφρού τετρακύκλου, το Eli Zero διαθέτει κινητήρα 5,5 ίππων, με τη μέγιστη ταχύτητά του να περιορίζεται στα 45 km/h. Όσον αφορά την μπαταρία, θα διατίθεται με δύο πακέτα: 5,8 ή 8 kWh για αντίστοιχη αυτονομία 80 και 110 km. Έτσι, τα μικρά κινεζικά τετράκυκλα της Eli θα είναι καλύτερα, στα χαρτιά τουλάχιστον, από μικρό Citroën, το οποίο αρκείται σε μια συστοιχία περιορισμένης χωρητικότητας, στις 5,35 kWh.

Εξοπλισμένο στάνταρ με σύστημα ανάκτησης ενέργειας, το Eli Zero θα μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με θερμαντήρα μπαταρίας για βελτίωση της απόδοσης του αυτοκινήτου τον χειμώνα.

Eli Zero

Διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, το Eli Zero θα κατασκευαστεί σε περιορισμένη παραγωγή και θα διατεθεί προς πώληση στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη κατά το τελευταίο 3μηνο του 2020. Εάν και η επίσημη τιμή του δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί, το πιθανότερο είναι ότι θα διατίθεται στην αγορά με τιμή μικρότερη από τις 10.000 ευρώ.

Απομένει να δούμε αν η Eli θα ολοκληρώσει αυτή τη φορά τη διαδικασία, μιας και το 2018, ο Κινέζος κατασκευαστής είχε ανακοίνωσε και πάλι το «επικείμενο» λανσάρισμα του μοντέλου του… Και ποτέ δεν το είδαμε…

Eli Zero

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube