Έκπληξη! Να το Volkswagen Arteon Shooting Brake!

Έκπληξη! Να το Volkswagen Arteon Shooting Brake!

Αυτό που κυκλοφορούσε ως φήμη επιβεβαιώνεται σήμερα από αυτές τις πρώτες «κλεμμένες» φωτογραφίες του Arteon Shooting Brake. Το VW Group δημιουργεί έτσι μια νέα niche έκδοση σε ένα ήδη διακριτικό εμπορικά μοντέλο.

Volkswagen Arteon Shooting Brake

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διαρροή που ομολογουμένως δεν περιμέναμε. Το Volkswagen Arteon Shooting Brake απαθανατίστηκε στη ζούλα σε μορφή που φαίνεται να είναι η τελική του. Οι φωτογραφίες δείχνουν ένα μεγάλο αυτοκίνητο που βασίζεται την μπερλίνα που ήδη γνωρίζουμε και έχουμε δοκιμάσει. Νομιμοποιούμαστε λοιπόν να πιστεύουμε ότι η παραλλαγή Shooting Brake θα μοιράζεται τις τεχνολογίες, τους κινητήρες και τα κιβώτια ταχυτήτων της μπερλίνας, ακόμα κι αν προσώρας, όπως σωστά υποθέτετε, τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Για ποιο λόγο; Μα, η Volkswagen δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα την παρουσίαση του Shooting Brake, παρά μόνο πως βρίσκεται στο πρόγραμμα παραγωγής! Αυτή η διαρροή λοιπόν, κυριολεκτικά μας κατέπληξε, ούσα πολύ πρόωρη. Η παρουσίαση του αυτοκινήτου πρέπει λογικά να πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες ή και μήνες, με το εμπορικό λανσάρισμα να τοποθετείται πριν από το τέλος του 2020.

Volkswagen Arteon Shooting Brake

Μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να κρύβει άλλη μία: Το αυτοκίνητο φαίνεται ελαφρώς ψηλωμένο και διαθέτει πλαστικά προστατευτικά χαμηλά στην καροσερί και στα φρύδια των θόλων. Μήπως λοιπόν το Arteon Shooting Brake λανσαριστεί σε μια πιο «χωματερή» εκδοχή, κάτι όπως είναι το στέισον Allroad στην Audi;

Αυτά όμως είναι γενικά και προσώρας τα μόνα που μπορούν να ειπωθούν σχετικά με το αυτοκίνητο, το οποίο δεν θα σπάσει και τα ταμεία στην Ευρώπη. Τουναντίον, αν σκεφτούμε ότι το Arteon πούλησε περίπου 20.000 κομμάτια πέρυσι στην Ευρώπη. Ακόμη και αν τα στέισον είναι πιο δημοφιλή από την μπερλίνες σε ορισμένες αγορές, το Arteon Shooting Brake θα παραμείνει niche.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube