Έφτασε στην Ελλάδα το νέο Renault Arkana

Έφτασε στην Ελλάδα το νέο Renault Arkana

Ξεκινά την εμπορική του πορεία στην Ελλάδα το ανανεωμένο Renault Arkana, σε άκρως ανταγωνιστική τιμή.

Renault Arkana

Το ανανεωμένο Renault Arkana, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο ξεκινά την εμπορική του πορεία στη χώρα μας, με τιμή που το καθιστά ακόμα πιο ελκυστικό.

Σχεδιαστικά, το SUV των Γάλλων διατηρεί την κουπέ του εμφάνιση, αποκτώντας πιο εκλεπτυσμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με νέα μάσκα, νέους προφυλακτήρες, αλλά και περισσότερα χρώματα. Tο νέο σήμα της Renault με τον ρόμβο έχει μια πολύ πιο σύγχρονη αισθητική και διαφοροποιείται ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, ενώ έχουν γίνει μικρές αλλαγές και σε άλλα σημεία της εμφάνισής του που αφορούν κυρίως το φινίρισμα.

Στοχευμένες αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό, οι οποίες αφορούν κατά κύριο λόγο τον ανανεωμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων 7” και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το τελευταίο, υποστηρίζει δυνατότητες συνδεσιμότητας Android Auto και Apple CarPlay.

To νέο Renault Arkana είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από €26.680 για την έκδοση με τον mild hybrid κινητήρα 1.3 lt, απόδοσης 140 PS

Renault Arkana

Το επίπεδο του εξοπλισμού αποτελεί το βασικότερο πεδίο διαφοροποίησης γενικότερα για το ανανεωμένο Arkana, με την γκάμα του να έχει πλέον τρεις διαθέσιμες εκδόσεις (Evolution, Techno και Εsprit Alpine) οι οποίες διευκολύνουν σύμφωνα με τη Renault την τελική επιλογή.

Η κορυφαία έκδοση Esprit Alpine δε, έχει πάρει τη θέση της RS Line και τονίζει τον σπορ χαρακτήρα του Arkana ακόμα περισσότερο, κυρίως στο εσωτερικό της, με επενδύσεις σε σουέτ δέρμα, τον συνδυασμό κόκκινων, λευκών και μπλε ραφών, καθώς επίσης και της νέας σχεδίασης ζάντες 19”.

Renault Arkana

Στα των κινητήρων, η γκάμα του Renault Arkana παραμένει ίδια, είτε με mild hybrid είτε με full hybrid κινητήρια σύνολα. Στη βάση της γκάμας τοποθετείται το ήπια υβριδικό σύνολο με τον τούρμπο βενζινοκινητήρα των 1.3 lt, απόδοσης 140 ή 160 PS. H εν λόγω έκδοση εξοπλίζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC.

Εν συνεχεία, η full hybrid έκδοση του Arkana εξοπλίζεται με έναν 1.600άρη κινητήρα, 145 PS, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Renault Arkana

Το νέο Arkana βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα CMF-B. Αυτή έχει καθιερωθεί για την αποτελεσματικότητα και την οδηγική απόλαυση που προσφέρει, την εξαιρετική της ευελιξία, το κορυφαίο επίπεδο οδικής συμπεριφοράς, αλλά και την μεγάλη της άνεση.

Οι πίσω τροχοί του νέου Arkana έχουν τη δυνατότητα προσαρμογής ώστε να το κρατούν σταθερό στις στροφές με υψηλές ταχύτητες, ενώ οι πλευρικές κλίσεις είναι περιορισμένες. Το ακριβές και άμεσο σύστημα διεύθυνσης ενισχύει την απόδοση του πλαισίου, ενώ η μικρή διάμετρος στροφής (11,2 μέτρα), προσθέτει στην κορυφαία ευελιξία του μοντέλου.

Εκτός όλων των άλλων, το Renault Arkana ξεχωρίζει και λόγω της τιμής του, ξεκινώντας πλέον από τις €26.680 για την εισαγωγική έκδοση με το ήπια υβριδικό σύνολο και τους 140 PS. Θυμίζουμε πως το λανσάρισμα του φρεσκαρισμένου Arkana συμπίπτει με τη νέα τιμολογιακή πολιτική που ανακοίνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία του Γάλλου κατασκευαστή. Σε όλη την γκάμα της, υπάρχουν εκπτώσεις, με το όφελος για τον υποψήφιο πελάτη να φτάνει ακόμα και τις €5.000. 

Τέλος, το Renault Arkana, πλαισιώνεται από 5ετή εργοστασιακή εγγυήση και τρία χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

 

ΕΚΔΟΣΗΤΙΜΗ
Εvolution mild hybrid 140 EDC€26.680
Τechno mild hybrid 140 EDC€29.340
Esprit Alpine mild hybrid 160 EDC€31.990
Εvolution E-TECH full hybrid 145€30.990
Τechno E-TECH full hybrid 145€33.590

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube