Aνανέωση για το Renault Arkana

Aνανέωση για το Renault Arkana

Με ελάχιστες αισθητικές αλλαγές, νέες εκδόσεις και μια πιο απλοποιημένη γκάμα θα συνεχίσει την πορεία του στην αγορά το κουπέ SUV της Renault.

To Renault Arkana που γνωρίσαμε το 2020, μαζί με το νέο Mégane είναι τα μοντέλα που έχουν αναλάβει να μετατρέψουν την κόμπακτ κατηγορία των χάτσμπακ σε SUV για λογαριασμό της Renault.

Πιο συγκεκριμένα, το Renault Arkana είναι το κουπέ SUV αυτής της κατηγορίας και το νέο Mégane έχει τον ρόλο του παραδοσιακού SUV, με την Billancourt να πιστεύει πολύ σε αυτά τα δύο μοντέλα.

H γκάμα των συστημάτων κίνησης του Renault Arkana παραμένει ως είχε: Δύο ήπια υβριδικές εκδόσεις 1,33 lt με 140 και 160 PS, και την αυτοφορτιζόμενη υβριδική έκδοση E-TECH των 145 PS.

Όσον αφορά στο Arkana, το κουπέ SUV της Renault έχει πουλήσει περισσότερα από 163.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη, κάτι που δείχνει τη δυναμική του, την οποία ωστόσο θέλει να ενισχύσει με την ανανέωσή του που θα είναι διαθέσιμη προς τα τέλη του έτους.

Renault Arkana Facelift

Αυτή περιλαμβάνει αρχικά το νέο σήμα της Renault με τον ρόμβο να έχει μια πολύ πιο σύγχρονη αισθητική και που διαφοροποιείται ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, ενώ έχουν γίνει μικρές αλλαγές και σε άλλα σημεία της εμφάνισής του που αφορούν κυρίως το φινίρισμα.

Όπως είναι τα φιμέ κρύσταλλα για τα φώτα, την μαύρη γρίλια, τις ζάντες και τα πλαίσια των παραθύρων που αντί χρωμίου έχουν μαύρη απόχρωση. Ελάχιστες είναι και οι διαφορές στο εσωτερικό, όμως υπάρχει μια αναβάθμιση όσον αφορά στον εξοπλισμό του σε στοιχεία τεχνολογίας αλλά και στο επίπεδο ποιότητας, κάτι που και πάλι σχετίζεται με το επίπεδο εξοπλισμού του Renault Arkana.

Renault Arkana Facelift

Το επίπεδο του εξοπλισμού αποτελεί το βασικότερο πεδίο διαφοροποίησης γενικότερα για το ανανεωμένο Arkana, με την γκάμα του να έχει πλέον τρεις διαθέσιμες εκδόσεις (Evolution, Techno και Εsprit Alpine) οι οποίες διευκολύνουν σύμφωνα με τη Renault την τελική επιλογή.

Η κορυφαία έκδοση Esprit Alpine δε, έχει πάρει τη θέση της RS Line και τονίζει τον σπορ χαρακτήρα του Arkana ακόμα περισσότερο, κυρίως στο εσωτερικό της, με επενδύσεις σε σουέτ δέρμα και τον συνδυασμό κόκκινων, λευκών και μπλε ραφών.

Renault Arkana Facelift

Καμία αλλαγή δεν υπάρχει όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα ωστόσο, με το Arkana να στηρίζεται και πάλι στις δύο ήπια υβριδικές εκδόσεις του 1,33 lt μοτέρ,  με 140 και 160 PS, καθώς και την αυτοφορτιζόμενη υβριδική έκδοση E-TECH των 145 PS.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube