Η SEAT θα παρουσιάσει μικρό crossover το 2017

Η SEAT θα παρουσιάσει μικρό crossover το 2017

Μετά το Ateca η ισπανική εταιρεία θα εμπλουτίσει τη γκάμα των crossover της με ένα μικρότερο μοντέλο, αντίπαλο του Nissan Juke.

Με έξι εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη, το 2015 ήταν η πρώτη χρονιά κερδοφορίας για τη SEAT μετά το 2008.

Προφανώς λοιπόν είναι ζητούμενο η εταιρεία να διατηρηθεί σε αυτή την τροχιά κι αυτό είναι σχεδιασμένο να γίνει με αρκετά ολοκαίνουργια μοντέλα στο εγγύς μέλλον. Ίσως το πιο ενδιαφέρον από αυτά θα είναι ένα νέο κόμπακτ crossover που θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του 2017 και θα βασίζεται στο επόμενο Ibiza.

Σύμφωνα με το διευθυντή της SEAT το εν λόγω μοντέλο βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακό στάδιο, αλλά είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσει μια πιο νεανική προσέγγιση από το μεγαλύτερο κι επίσης ολοκαίνουργιο Ateca. Η συγκεκριμένη κατηγορία ταιριάζει πολύ στο χαρακτήρα της SEAT, γι’ αυτό και οι προσδοκίες από το νέο μοντέλο θα είναι υψηλές.

Παρότι είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχει πολλά κοινά μέρη με το Audi Q2, μάλλον δε θα διατεθεί σε τετρακίνητες εκδόσεις. Η SEAT θεωρεί ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία τέτοιες εκδόσεις προσθέτουν κυρίως πολυπλοκότητα στη γραμμή παραγωγής παρά επιτυχία και κερδοφορία στο μοντέλο.

Αυτά όμως είναι απόψεις που πλάθονται ανάλογα με τις απαιτήσεις της αγοράς, άρα δε μπορούμε να τις αποκλείσουμε διαπαντός.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube