Η νέα μπερλίνα της Alfa Romeo έρχεται στις 24 Ιουνίου!

Η νέα μπερλίνα της Alfa Romeo έρχεται στις 24 Ιουνίου!

Η πολυετής αναμονή για την αντικαταστάτρια της 159, αλλά και για το εναρκτήριο λάκτισμα της εμπορικής ανάταξης της Alfa Romeo τελειώνει σε δύο ημέρες.

H τέχνη για την ανανέωση της Alfa Romeo αναζητιόταν εδώ και χρόνια. Η μπερλίνα που θα έπρεπε να αντικαταστήσει την 159, που ήδη μας έχει αφήσει χρόνους από τους καταλόγους της ιταλικής εταιρείας, μπήκε και βγήκε άπειρες φορές από το σχεδιαστήριο.

Αλλά η αναμονή πλέον τερματίστηκε ή σχεδόν, καθώς η παρουσίαση της νέας Alfa Romeo ανακοινώθηκε για τις 24 Ιουνίου –το DRIVE θα είναι εκεί, στο Τορίνο.

Η αναμονή αυτή είναι η αλήθεια πως στοίχισε πολύ ακριβά στην Alfa. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν, η εταιρεία βάδισε σε δύσκολα μονοπάτια με μόλις… ενάμιση μοντέλο και πολλοί φίλοι της στράφηκαν σε άλλες εταιρείες. Αλλά το πρόγραμμα ανάταξης της Alfa που εκπόνησε ο Sergio Marchionne, το αφεντικό της Fiat Chrysler Automobiles, έχει για εναρκτήριο λάκτισμά του αυτή ακριβώς την πολυαναμενόμενη μπερλίνα. Ένα αυτοκίνητο που καλείται να ξαναβρεί τα χαρακτηριστικά αυτά που δημιουργούσαν την αλλοτινή γοητεία των Alfa, με την πίσω κίνηση φυσικά να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Η νέα μεσαία Alfa, με την αρωγή της Maserati για το σασί και της Ferrari για το μεγαλύτερο μοτέρ της γκάμας, δεν έχει προς το παρόν επίσημο όνομα, αν και ο αυτοκινητικός Τύπος την έχει βαφτίσει χρόνια τώρα Giulia. Καλείται δε να πολεμήσει σε ένα premium πεδίο, σφόδρα ανταγωνιστικό, καθώς εκεί μέσα αλωνίζουν οι Γερμανοί για χρόνια.

Το αυτοκίνητο που θα παρουσιάσει η Alfa προς το παρόν ακούει στην κωδική Type 949 και ποζάρει κάτω από ένα hashtag με το λιγότερο φιλόδοξο όνομα #iconicalfaromeo.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube