Η Land Rover γιορτάζει τα 2.000.000 Defender

Η Land Rover γιορτάζει τα 2.000.000 Defender

Κανονικά θα είχε αποσυρθεί εδώ και καιρό, αλλά θα ήταν ανόητο από την εταιρεία να το σκοτώσει από τη στιγμή που παρέμενε δημοφιλές.

Το βρετανικό 4x4 έγινε, αισίως, 67 ετών και στο τέλος του έτους βγαίνει στη σύνταξη μετά από δύο εκατομμύρια κομμάτια.

Η επέτειος εορτάστηκε, ως είθισται, δεόντως. Στη περίπτωση αυτή με ένα και μοναδικό Defender που φέρει την ονομασία «2.000.000» και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον εξερευνητή και πρεσβευτή της μάρκας Bear Grylls και την ηθοποιό και ιδρυτή του φιλανθρωπικού ιδρύματος Born Free.

Το συγκεκριμένο Defender θα παρουσιαστεί στο Goodwood και θα βγει σε δημοπρασία τον Δεκέμβριο. Τα έσοδα θα διατεθούν, εκτός από το Born Free Foundation στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο.

Εκτός από τα σήματα «2.000.000» που βρίσκονται σχεδόν παντού, σε αμάξωμα και καμπίνα, φέρει έναν χάρτη του κόλπου Red Wharf, στην άμμο του οποίου έγινε το σχέδιο του πρώτου Defender. Επίσης, οι πινακίδες κυκλοφορίας S90 HUE αποτελούν μία ακόμα αναφορά στο παρελθόν, αφού το πρώτο Defender προ-παραγωγής φορούσε τον αριθμό «HUE 166».

Η μορφή που θα έχει ο διάδοχος του θρυλικού 4x4 έχει ήδη αποκαλυφθεί  από πέρυσι με τα concept DC100 αλλά η έκδοση παραγωγής δεν αναμένεται πριν το 2018.

[Πηγή: Land Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube