DS 8: Παρθενική εμφάνιση στην Ευρώπη

DS 8: Παρθενική εμφάνιση στην Ευρώπη

Για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο της μεγάλης μπερλίνας της DS Automobiles απαθανατίστηκε στη Γηραιά Ήπειρο. Το λανσάρισμά της αναμένεται στο προσεχές, κοντινό μέλλον.

Ύστερα από τα λανσάρισμα δύο SUV, των DS 3 Crossback και DS 7 Crossback, που υπηρετούν με εμπορική συνέπεια το τρεντ της εποχής, έρχεται από την DS Automobiles μια μεγάλη μπερλίνα. Η επιλογή ίσως μας ξαφνιάζει, καθώς αυτός ο τύπος αυτοκινήτου πνέει τα λοίσθια λόγω χαμηλών πωλήσεων, αλλά και του ακαταμάχητου ανταγωνισμού από την αγία γερμανική τριάδα. Προφανώς αν σκεφτόμαστε το αυτοκινητικό μικρόκοσμο της Ευρώπης, η σοφότερη επιλογή θα ήταν μια καινούργια «DS 4», τόσο στάνταρ όσο και -πολύ περισσότερο- Crossback. 

Αλλά το αυτοκίνητο που ονομάσαμε αυθαίρετα «DS 8», μιας και δεν πρόκειται για επίσημη ονομασία, δεν στοχεύει την Ευρώπη που την αναλαμβάνεται ως παράπλευρη αγορά. Η προτεραιότητά του είναι η Κίνα, μια αγορά που ναι μεν ενέδωσε στη μόδα των SUV, αλλά παραμένει δεκτική στις μπερλίνες κύρους. Και το DS 8 θα έρθει να τοποθετηθεί σημαιοφόρος στην γκάμα της DS Automobiles στη σινική αγορά, όπου εκεί θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του και εκεί θα κατασκευάζεται.

Μέχρι σήμερα λοιπόν ό,τι πληροφορία και εικόνα είχαμε ερχόταν από τη μεγάλη αυτή ασιατική χώρα, καθώς στους δρόμους της ήταν αποκλειστικά που δοκιμάζονταν των πρωτότυπα του DS 8, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2019. Το περασμένο Μάιο μάλιστα είχε διαρρεύσει και ένα σκίτσο του οποίου η αυθεντικότητα ελέγχεται. Αλλά από χτες, για πρώτη φορά, ένα πρωτότυπο του μοντέλου έκανε την εμφάνισή του στην Ευρώπη και ειδικά στους ισπανικούς δρόμους. Ως εκ τούτου συνάγεται ότι η DS Automobiles ετοιμάζει και μία έκδοση για τη Γηραιά Ήπειρο, όπου αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά το 2020.

Στις φωτογραφίες που ποστάρισε το ισπανικό Motor.es επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η επιβλητική παρουσία του αυτοκινήτου. Και σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το DS 8 θα πρέπει να πλησιάζει τα πέντε μέτρα σε μήκος. Βέβαια, παρά το μεγάλο μέγεθος, η DS Automobiles -και σωστά προκειμένου να έχει τύχη- θα φέρει στην αγορά το αυτοκίνητο αντιμέτωπο με τα μικρότερα Audi A4, BMW 3 Series και Mercedes-Benz C-Class. Οπότε να αναμένουμε και ανάλογη τιμή. 

Ένα ακόμη στοιχείο που παρατηρούμε στις νέες φωτογραφίες είναι ότι το καμουφλάζ άρχισε σιγά σιγά να ελαφρώνει, ενώ διακρίνουμε τη μεγάλη μάσκα και τα νικελένια «μουστάκια» εκατέρωθέν της. Πίσω, τα πολύ λεπτά φώτα θα έχουν καπιτονέ φωτεινά γραφικά, παρόμοια με αυτά του DS7 Crossback.

Για να δελεάσει τους Ευρωπαίους καταναλωτές, το DS 8 θα περιλαμβάνει στην γκάμα του επαναφορτιζόμενα υβριδικά συστήματα κίνησης που θα ανεβάζουν τη συνδυαστική ισχύ του μέχρι τα 300 άλογα, ενώ θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube