node/36563

DS 8: Παρθενική εμφάνιση στην Ευρώπη

Για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο της μεγάλης μπερλίνας της DS Automobiles απαθανατίστηκε στη Γηραιά Ήπειρο. Το λανσάρισμά της αναμένεται στο προσεχές, κοντινό μέλλον.

Ύστερα από τα λανσάρισμα δύο SUV, των DS 3 Crossback και DS 7 Crossback, που υπηρετούν με εμπορική συνέπεια το τρεντ της εποχής, έρχεται από την DS Automobiles μια μεγάλη μπερλίνα. Η επιλογή ίσως μας ξαφνιάζει, καθώς αυτός ο τύπος αυτοκινήτου πνέει τα λοίσθια λόγω χαμηλών πωλήσεων, αλλά και του ακαταμάχητου ανταγωνισμού από την αγία γερμανική τριάδα. Προφανώς αν σκεφτόμαστε το αυτοκινητικό μικρόκοσμο της Ευρώπης, η σοφότερη επιλογή θα ήταν μια καινούργια «DS 4», τόσο στάνταρ όσο και -πολύ περισσότερο- Crossback. 

Αλλά το αυτοκίνητο που ονομάσαμε αυθαίρετα «DS 8», μιας και δεν πρόκειται για επίσημη ονομασία, δεν στοχεύει την Ευρώπη που την αναλαμβάνεται ως παράπλευρη αγορά. Η προτεραιότητά του είναι η Κίνα, μια αγορά που ναι μεν ενέδωσε στη μόδα των SUV, αλλά παραμένει δεκτική στις μπερλίνες κύρους. Και το DS 8 θα έρθει να τοποθετηθεί σημαιοφόρος στην γκάμα της DS Automobiles στη σινική αγορά, όπου εκεί θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του και εκεί θα κατασκευάζεται.

Μέχρι σήμερα λοιπόν ό,τι πληροφορία και εικόνα είχαμε ερχόταν από τη μεγάλη αυτή ασιατική χώρα, καθώς στους δρόμους της ήταν αποκλειστικά που δοκιμάζονταν των πρωτότυπα του DS 8, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2019. Το περασμένο Μάιο μάλιστα είχε διαρρεύσει και ένα σκίτσο του οποίου η αυθεντικότητα ελέγχεται. Αλλά από χτες, για πρώτη φορά, ένα πρωτότυπο του μοντέλου έκανε την εμφάνισή του στην Ευρώπη και ειδικά στους ισπανικούς δρόμους. Ως εκ τούτου συνάγεται ότι η DS Automobiles ετοιμάζει και μία έκδοση για τη Γηραιά Ήπειρο, όπου αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά το 2020.

Στις φωτογραφίες που ποστάρισε το ισπανικό Motor.es επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η επιβλητική παρουσία του αυτοκινήτου. Και σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το DS 8 θα πρέπει να πλησιάζει τα πέντε μέτρα σε μήκος. Βέβαια, παρά το μεγάλο μέγεθος, η DS Automobiles -και σωστά προκειμένου να έχει τύχη- θα φέρει στην αγορά το αυτοκίνητο αντιμέτωπο με τα μικρότερα Audi A4, BMW 3 Series και Mercedes-Benz C-Class. Οπότε να αναμένουμε και ανάλογη τιμή. 

Ένα ακόμη στοιχείο που παρατηρούμε στις νέες φωτογραφίες είναι ότι το καμουφλάζ άρχισε σιγά σιγά να ελαφρώνει, ενώ διακρίνουμε τη μεγάλη μάσκα και τα νικελένια «μουστάκια» εκατέρωθέν της. Πίσω, τα πολύ λεπτά φώτα θα έχουν καπιτονέ φωτεινά γραφικά, παρόμοια με αυτά του DS7 Crossback.

Για να δελεάσει τους Ευρωπαίους καταναλωτές, το DS 8 θα περιλαμβάνει στην γκάμα του επαναφορτιζόμενα υβριδικά συστήματα κίνησης που θα ανεβάζουν τη συνδυαστική ισχύ του μέχρι τα 300 άλογα, ενώ θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις.

node/39179
FIAT e-Ducato

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Νέα είσοδος στον κόσμο των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων με το FΙΑΤ e-Ducato, το οποίο έρχεται να συνδράμει το Ducato CNG στην γκάμα του Ιταλού κατασκευαστή.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Σιγά σιγά, ο κόσμος των ηλεκτρικών επαγγελματικών βαν επεκτείνεται. Η Ford, το Grοupe PSA, το Volkswagen Group, το γκρουπ της Renault… Η γκάμα της επιλογής γίνεται όλο και πιο σημαντική και σήμερα έρχεται η Fiat Chrysler Automobiles να πάρει κι αυτή μέρος στο πάρτι. 

Ο ιταλο-αμερικανικός γίγαντας βρίσκεται μάλλον πίσω από τις εξελίξεις, καθυστερώντας τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων του, οπότε η άφιξη του e-Ducato είναι ένα μοναδικό γεγονός και έρχεται σε συνέχεια της παρουσίασης του πρωτοτύπου πριν από ένα χρόνο.

FIAT e-Ducato 

Φιγουράροντας στην γκάμα δίπλα στο Ducat GNV, το e-Ducato ήταν μια ευκαιρία για τη FIAT να παρουσιάσει έναν ολοκαίνουργιο λογότυπο που συνδυάζει ιδιαίτερη γραμματοσειρά και μπλε χρώμα.

FIAT e-Ducato

Η FIAT ανακοινώνει ότι έχει αναλύσει περίπου 28.000 σχόλια πελατών επαγγελματικών οχημάτων για να μάθει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις χρήσεις και το όριο της ηλεκτρικής κινητικότητας σε αυτόν τον τομέα: «Οι αναλύσεις επικεντρώθηκαν στα χιλιόμετρα, στη δυνατότητα διαμόρφωσης του μοντέλου για κάθε τύπο αποστολής, στα έξοδα κατανάλωσης, στη χρήση του οχήματος και στη θερμοκρασία», διευκρίνισε η FIAT.

FIAT e-Ducato

Το αποτέλεσμα είναι ένα Ducato νέου τύπου που υιοθετεί ηλεκτροκινητήρα 90 kW (122 PS) και 280 Nm, με δυνατότητα φόρτωσης μεταξύ 10 m3 και 17 m3 ανάλογα με την έκδοση, και με ωφέλιμο φορτίο 1.950 kg. Η FIAT θα προσφέρει πολλές επιλογές συστοιχιών στο Ducato, οι οποίες θα έχουν αυτονομία που θα κυμαίνεται από 220 έως 360 km για τις πιο απαιτητικές παραλλαγές.

Φανταζόμαστε ότι η FIAT θα πρέπει να επανέλθει αργότερα με περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή και την γκάμα που δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστά.

FIAT e-Ducato

node/39178
MG ZS EV

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Μέλος και ιδιοκτησία του κινεζικού ομίλου SAIC, η MG ετοιμάζει μια έκδοση με αυτονομία 500 km για το ηλεκτρικό SUV της.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Γιορτάζοντας την αναγέννηση της βρετανικής φίρμας, το MG ZS EV κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες σε κάποιες από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. 

Το ευρωπαϊκό μοντέλο φορά μπαταρία 44 kWh που επιτρέπει στο ηλεκτρικό SUV να έχει αυτονομία έως 260 km στον κύκλο WLTP. Μια ικανοποιητική απόδοση για την καθημερινή χρήση, αλλά αναμφίβολα περιορισμένη για ταξίδια μέσης/μεγάλης απόστασης. 

Προκειμένου να μην στερηθεί το πελατολόγιο των χιλιομετροφάγων, η MG λέγεται ότι ετοιμάζει μια νέα μπαταρία για να αυξήσει την εμβέλεια του ηλεκτρικού της SUV της στα 500 km. Σε αυτό το στάδιο ούτε η χωρητικότητα της νέας συστοιχίας έχει καθοριστεί, ως εκ τούτου ούτε πάνω σε ποιο κύκλο έχει υπολογιστεί η παραπάνω αυτονομία.

Το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων Livemint ανέφερε ότι το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί το 2022 στην ινδική αγορά, όπου οι πωλήσεις του MG ZS έχουν ξεκινήσει καλά. Αλλά μιας και όλα τα αυτοκίνητα της MG κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις ενός και μόνου εργοστασίου, μπορούμε να υποθέσουμε με μια σχετική ασφάλεια ότι αυτή η έκδοση μεγάλης αυτονομία θα φτάσει στην Ευρώπη με τον ίδιο χρονικό ορίζοντα.