DS 4: Πρεμιέρα το 2021 με ξεχωριστό σχεδιασμό και τεχνολογία αιχμής [video]

DS 4: Πρεμιέρα το 2021 με ξεχωριστό σχεδιασμό και τεχνολογία αιχμής [video]

Το premium μικρομεσαίο της DS Automobiles θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση plug-in hybrid και αναμένεται να εισάγει μια σειρά από καινοτομίες.

Η DS ανακοίνωσε αρκετές πληροφορίες για το επερχόμενο DS 4, το premium μικρομεσαίο που θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2021. Το γαλλικό μοντέλο θα ανταγωνιστεί την τριάδα Audi A3, BMW 1 Series και Mercedes-Benz A-Class με ξεχωριστό σχεδιασμό και έμφαση στην άνεση και την τεχνολογία.

Το DS 4 θα βασίζεται σε μια εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας EMP2 του PSA Groupe, παρόμοια με αυτήν της νέας Citroën C4 και του επερχόμενου Peugeot 308. Οι μηχανικοί έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουν χαμηλά το συνολικό βάρος, βελτιώνοντας παράλληλα την ασφάλεια. Η ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης θα είναι εντελώς νέα με ρύθμιση που συνδυάζει αμεσότητα και άνεση.

Από πλευράς κινητήρων, το DS 4 θα διατίθεται σε βενζινοκίνητες/πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, αλλά και ως plug-in hybrid. Η τελευταία έκδοση θα φορά το υβριδικό σύστημα που γνωρίζουμε από άλλα μοντέλα του ομίλου (DS 7 Crossback, Peugeot 3008, Peugeot 508Opel Grandland X) με συνδυαστική απόδοση 225 PS και ηλεκτρική αυτονομία 50 km. Όλες οι εκδόσεις κινητήρα θα συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

DS 4

Σχεδιαστικά, το DS 4 θα έχει πολύ ιδιαίτερες αναλογίες που δεν τις έχουμε ξαναδεί σε όχημα παραγωγής. Το αεροδυναμικό αμάξωμα θα είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο DS Aero Sport Lounge χωρίς όμως να αποτελεί ένα ακριβές αντίγραφο. Οι σχεδιαστές του κάνουν λόγω για αθλητική σιλουέτα, τολμηρό σχεδιασμό και πολύ μεγάλους τροχούς σε σχέση με το μέγεθος του αμαξώματος. Γνωρίζουμε επίσης πως θα έχει τριπλά φώτα LED εμπρός σε συνδυασμό με κάθετα φώτα ημέρας.

Η Beatrice Foucher, CEO της DS δήλωσε: «Δεν θα είναι ένα κλασικό hatchback, αυτό είναι σίγουρο, αλλά ούτε και crossover. Ίσως ο καλύτερος τρόπος να το περιγράψεις είναι πως θα έχουμε το στυλ ενός hatchback με πολύ μεγάλους τροχούς, εντυπωσιακές αναλογίες και μια ιδιαίτερη παρουσία στο δρόμο».

DS 4

Μεγάλη θα είναι η αναβάθμιση στο εσωτερικό με περισσότερη τεχνολογία από τα υπόλοιπα μοντέλα της DS. Εκεί θα δούμε το νέο "Extended Head-up Display" που χαρακτηρίζεται ως το πρώτο βήμα επαυξημένη πραγματικότητα και το νέο infotainment "Iris System" με διεπαφή εμπνευσμένη από smartphone και δυνατότητα χειρισμού με φωνητικές εντολές και χειρονομίες.

Επιπλέον, το DS 4 θα εξοπλίζεται με τη δεύτερη γενιά του πακέτου συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης που θα προσφέρει λειτουργίες ημιαυτόνομης οδήγησης χάρη σε τέσσερα ραντάρ και αισθητήρα lidar. Τέλος, το σύστημα "Active Scan Suspension" θα διαβάζει μέσω κάμερας το δρόμο μπροστά από το όχημα και θα προσαρμόζει ανάλογα την ενεργή ανάρτηση σε κάθε τροχό.

[Πηγή: Autocar]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube