Drag Race: Honda Civic Type R εναντίον Renault Megane RS Trophy [video]

Drag Race: Honda Civic Type R εναντίον Renault Megane RS Trophy [video]

Δύο από τα καλύτερα προσθιοκίνητα hot hatch της εποχής μας αναμετρώνται στην ευθεία.

Η σελίδα Cars.co.za από τη Νότιο Αφρική, οργάνωσε μια κόντρα μεταξύ δύο κορυφαίων προσθιοκίνητων hot hatch - του Honda Civic Type R και  του Renault Megane IV RS 300 Trophy ώστε να διαπιστώσει ποιο από τα δύο είναι ταχύτερο στην ευθεία.

Τα δύο μοντέλα θεωρούνται από τους μεγαλύτερους αντιπάλους στην κατηγορία τους καθώς εκτός από τα παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά, η Honda και η Renault ανταγωνίζονται σε διάφορες πίστες ανά τον κόσμο για το απόλυτο ρεκόρ προσθιοκίνητου μοντέλου παραγωγής. 

Να θυμίσουμε πως το Honda Civic Type R φορά κινητήρα 2.0 VTEC Turbo με απόδοση 320 PS στις 6.500 rpm και 400 Nm μεταξύ 2.500-4.500 rpm. Όσο για το Renault Megane IV RS 300 Trophy, αυτό χρησιμοποιεί κινητήρα 1.8 TCe με απόδοση 300 PS στις 6.000 rpm και 400 Nm στις 3.200 rpm.

Και στα δύο μοντέλα η κίνηση μεταδίδεται στον εμπρός άξονα μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων και με τη βοήθεια διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, με ίδιους χρόνους για το 0-100 km/h που ολοκληρώνεται σε 5,7".

Εκτός από την κόντρα μεταξύ των δύο "βασικών" hot hatch μοντέλων που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον η αναμέτρηση μεταξύ των ειδικών εκδόσεων περιορισμένης παραγωγής Honda Civic Type R Limited Edition και Renault Megane R.S. Trophy-R τα οποία έδειξαν τις δυνατότητές τους και στην πίστα της Suzuka με διαδοχικά ρεκόρ.

[Πηγή: Cars.co.za]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube