Δοκιμές του δικού της «Μokka» πραγματοποιεί η FIAT

Δοκιμές του δικού της «Μokka» πραγματοποιεί η FIAT

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν ένα κόμπακτ crossover της Fiat να πραγματοποιεί δοκιμές στο χιόνι, με το μοντέλο να έχει επιρροές από το Mokka της Opel.

Η Fiat εδώ και αρκετό καιρό σκέφτεται να αναβιώσει το Punto, όμως όπως φαίνεται, πήρε την απόφαση το επόμενο μοντέλο της να είναι τελικά ένα B-SUV. Το αυτοκίνητο «πιάστηκε» να πραγματοποιεί δοκιμές στη χιονισμένη Σουηδία και παρά το βαρύ καμουφλάζ του μας δίνει μια πρώτη γεύση για τον χαρακτήρα του.

Από τις φωτογραφίες λοιπόν μπορούμε να διακρίνουμε ένα αρκετά δυναμικό κόμπακτ SUV μοντέλο με ανασηκωμένους πίσω ώμους και στενό πίσω παρμπρίζ, ενώ τα φωτιστικά σώματα τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος, παραπέμπουν στο αντίστοιχο μοντέλο της Opel, το Mokka.

Fiat B SUV 2023 panning

Προφανώς λοιπόν πρόκειται για ένα μοντέλο που θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα CMP και τα μηχανικά μέρη που χρησιμοποιούν και τα υπόλοιπα μέλη των Β-SUV του ομίλου Stellantis (Citroen C3 Aircross, DS3 Crossback, Opel Mokka και Peugeot 2008), με το νέο Fiat να αναμένεται στις αγορές μέσα στο 2023.

Fiat B SUV 2023 Rear

Πρόκειται επίσης για το πρώτο μοντέλο της Fiat που θα βασιστεί σε κοινή πλατφόρμα του ομίλου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να χρησιμοποιεί για την κίνησή του τα υβριδικά κινητήρια σύνολα που είναι διαθέσιμα εντός αυτού. Κατά πάσα πιθανότητα πάντως, θα διαθέτει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση στα πρότυπα των υπολοίπων μοντέλων του ομίλου, με απόδοση 136 PS. 

Όσον αφορά στην ονομασία του, υπάρχουν δύο σενάρια που προκρίνονται. Είτε να ονομαστεί Puntο, είτε Uno, αναβιώνοντας σε κάθε περίπτωση κάποιο από τα best seller μοντέλα της Ιταλικής εταιρείας.

[Πηγή: motor.es]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube