Δοκιμές στο Nürburgring για τη νέα BMW 3.0 CSL [video]

Δοκιμές στο Nürburgring για τη νέα BMW 3.0 CSL [video]

Η σύγχρονη αναβίωση της BMW 3.0 CSL εντοπίστηκε να δοκιμάζεται στην Πράσινη Κόλαση, λίγο πριν από τα αποκαλυπτήρια της που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Νοέμβριο.

BMW 3.0 CSL

Με την ώρα της αποκάλυψης να πλησιάζει, η BMW φαίνεται να βάζει τις τελευταίες πινελιές στη σύγχρονη αναβίωση της θρυλικής 3.0 CSL. Κρυμμένο κάτω από το χαρακτηριστικό του καμουφλάζ, το «Ηommage» μοντέλο απαθανατίστηκε από το φακό να δοκιμάζεται στο Nürburgring λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Νοέμβριο. 

Η νέα BMW 3.0 CSL θα βασίζεται στην M4 CSL, θα είναι αποκλειστικά πισωκίνητη και θα συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο χειροκίνητο σασμάν. Το βάρος της θα ανέρχεται στα περίπου 1.550 kg, δηλαδή 75 kg λιγότερα από την M4 CSL, που με τη σειρά της είναι 100 kg ελαφρύτερη από την M4 Competition.

BMW 3.0 CSL

Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο 3λιτρος twin-turbo κινητήρας από την M4 CSL, αλλά με την ισχύ του να ξεπερνά τους 600 PS και τα 700 Nm ροπής. Ως αποτέλεσμα, το σπριντ για τα 100 km/h από στάση θα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,5". 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει από τα γραφεία της BMW, η νέα 3.0 CSL θα παραχθεί σε μόλις 50 κομμάτια με τα 30 από αυτά να προορίζονται για την Ευρώπη, οκτώ για την Ασία και δώδεκα για την αγορά της Β. Αμερικής.

Η παραγωγή της αναμένεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο με τιμή απόκτησης το αστρονομικό ποσό των €750.000! Τα πρώτα αυτοκίνητα θα αρχίσουν να παραδίδονται σε όσους αποφασίσουν να εκταμιεύσουν αυτό το ποσό, στις αρχές του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube