Διαρροή: Οι πρώτες φωτογραφίες των Ford Bronco και Bronco Sport

Διαρροή: Οι πρώτες φωτογραφίες των Ford Bronco και Bronco Sport

Δύο μοντέλα με παρόμοιο όνομα αλλά εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, τα οποία θα εμπλουτίσουν τη γκάμα SUV της Ford.

Λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα τους στην Έκθεση της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο, φωτογραφίες των Ford Bronco και Ford Bronco Sport διέρρευσαν στο διαδίκτυο αποκαλύπτοντας την εξωτερική σχεδίαση των δύο μοντέλων.

Ξεκινάμε από το "κανονικό" Ford Bronco, το σκληροτράχηλο 4X4 που θα ανταγωνιστεί τα Jeep Wrangler και Land Rover Defender

Ford Bronco

Οι παραδοσιακές αναλογίες με σχεδόν όρθιο παρμπρίζ, κάθετη μάσκα και μικρούς προβόλους, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα πλαστικά φτερά και τα στρογγυλά φώτα LED είναι χαρακτηριστικά που περιμέναμε από το νέο Bronco το οποίο θυμίζει αρκετά το μακρινό του πρόγονο.

Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε τετράπορτη (μακριά) και δίπορτη (κοντή) έκδοση με διαφορετικό μεταξόνιο. Και οι δύο θα έχουν αφαιρούμενες πόρτες και οροφή, όπως ισχύει και για τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή του - το Jeep Wrangler.

Ford Bronco Sport

Όσον αφορά το Bronco Sport (γνωστό και ως "Baby Bronco), μη σας ξεγελά το όνομα καθώς αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο που θα εμπλουτίσει την οικογένεια SUV της Ford.

Πιο συγκεκριμένα, το Bronco Sport ανήκει στην κατηγορία των C-SUV και βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Escape/Kuga. Το ολοκαίνουριο αμάξωμα έχει αρκετά πιο περιπετειώδη εμφάνιση με λιγότερες καμπύλες και ξεκάθαρες αναφορές στο Bronco (στρογγυλά φώτα ενιαία με τη μάσκα, μαύρη οροφή και κολώνες, παρόμοια γραμμή παραθύρων, κάθετο κόψιμο στην ουρά κτλ). Με αυτό το μοντέλο η Ford στοχεύει σε ένα διαφορετικό απευθυνόμενο κοινό το οποίο προτιμά εμφάνιση που παραπέμπει περισσότερο σε ένα γνήσιο εκτός δρόμου μοντέλο και λιγότερο σε crossover.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δύο μοντέλα θα μάθουμε στην Έκθεση της Νέας Υόρκης, αν φυσικά δεν αναβληθεί λόγω του Κορονοϊού.

[Πηγή Φωτογραφιών: Full Size BroncoBroncoSportForum.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube