Διαρροή: Οι πρώτες φωτογραφίες της Bugatti Centodieci

Διαρροή: Οι πρώτες φωτογραφίες της Bugatti Centodieci

Το νέο υπεραυτοκίνητο της Bugatti είναι εμπνευσμένο από την EB110 SS.

Η έντονη φημολογία για αναβίωση της Bugatti EB110 SS στο Pebble Beach Concours d'Elegance επιβεβαιώθηκε και επίσημα με ένα teaser video και τη διαρροή μιας σειράς εικόνων που αποκαλύπτουν το νέο υπεραυτοκίνητο της γαλλικής εταιρείας με το όνομα Centodieci (εκατόν δέκα).

Bugatti

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, το μοντέλο υιοθετεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από την EB110 τα οποία όμως έχουν εκσυγχρονιστεί. Τα οριζόντια τοποθετημένα φωτιστικά σώματα με λεπτές λωρίδες LED και ενσωματωμένες εισαγωγές αέρα, η μικρή γρίλια σε σχήμα πετάλλου, οι στρογγυλές εσοχές πίσω από τα πλαινά παράθυρα, η χαμηλά τοποθετημένη εισαγωγή αέρα στο προφίλ, η μεγάλη σταθερή αεροτομή, το σχήμα του διαχύτη και τα πίσω φώτα με καμπυλωτές γωνίες είναι ξεκάθαρες αναφορές στο μακρινό πρόγονο της Centodieci. 

Η Bugatti Centodieci είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη της Chiron και θα φορά τον γνωστό κινητήρα W16 8,0 λίτρων που αποδίδει 1.500 PS και 1.600 Nm ροπής. Οι τελευταόιες φήμες κάνουν λόγο για περιορισμένη παραγωγή 10 μονάδων και για τιμή κοντά στα €8 εκατομμύρια ευρώ - δηλαδή περίπου τα μισά από τα €16,5 εκατομμυρίων ευρώ που κόστισε η μοναδική Bugatti La Voiture Noire.

Bugatti

Η επιλογή ιταλικής λέξης για το όνομα του νέου μοντέλου είναι φόρος τιμής στην "ιταλική" εποχή της Bugatti, υπό την προεδρία του Romano Artioli. Ο 86άχρονος σήμερα Ιταλός, ήταν υπεύθυνος για την πρώτη αναγέννηση της εταιρείας στα τέλη της δεκαετίας του '80 και η κινητήρια δύναμη πίσω από την εξέλιξη της EB110 και τη δημιουργία του εργοστάσιου της Bugatti στην Ιταλία πριν από την πτώχευση του 1995. Ο Artioli είχε επισκεφθεί πρόσφατα το εργοστάσιο της Bugatti στο Molsheim της Γαλλίας, δίνοντας τροφή στη φημολογία για αναβίωση της EB110.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Bugatti Centodieci θα γίνουν αύριο, 16 Αυγούστου στις 17:15.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube