Διαρροή: Ηλεκτρικό crossover Volkswagen ID.6 X

Διαρροή: Ηλεκτρικό crossover Volkswagen ID.6 X

Το μεγάλο αδερφάκι του VW ID.4 έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα.

Οι πρώτες φωτογραφίες του επερχόμενου Volkswagen ID.6 X διέρρευσαν στο διαδίκτυο από το κινεζικό υπουργείο βιομηχανίας αποκαλύπτοντας το σχεδιασμό του ηλεκτρικού crossover. Να θημίσουμε πως εδώ και καιρό φημολογείται πως ID.6 θα ονομαστεί το ηλεκτρικό σεντάν της Volkswagen κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη.

Το ID.6 X όπως αναγράφεται στην ουρά του, φημολογείται πως θα έχει μήκος 4.876mm, πλάτος 1.848mm, ύψος 1.680mm και μεταξόνιο 2.965 mm. Αυτό σημαίνει πως θα είναι 291mm μακρύτερο από το ID.4 με το οποίο μοιράζεται την ηλεκτρική πλατφόρμα MEB, με το μήκος του να είναι σχεδόν ίδιο με του Touareg. Ανάλογα με την έκδοση θα έχει ένα ηλεκτροκινητήρα και κίνηση στους πίσω τροχούς, ή δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου θα φτάνει σε χωρητικότητα έως και τα 82kWh.

VW ID.6

Σχεδιαστικά, το ID.6 X αποτελεί εξέλιξη του πρωτοτύπου ID. Roomzz (2019) με πιο ήπια προσέγγιση για την παραγωγή. Οι αναλογίες θυμίζουν το ID.4 όπως και η σχετικά μικρή για SUV απόσταση από το έδαφος, όμως ο επιπλέον όγκος είναι εμφανής. Το αυξημένο μήκος κάνει εφικτή την μετατροπή του σε επταθέσιο, μια επιλογή που προσφέρουν ήδη τα Tesla Model X και Model Y.

Στο κοντό ρύγχος έχουμε μεγάλα φώτα και εσοχές στον προφυλακτήρα. Στο προφίλ έχουμε φουσκωμένα φτερά, πλαστικά προστατευτικά στα μαρσπιέ και μαύρα κολονάκια που δημιουργούν ενιαίο look για τα τζάμια. Η ουρά έχει κάθετο κόψιμο με σκουρόχρωμη επιφάνεια ανάμεσα από τα φώτα που μοιάζει με προέκταση του πίσω παρμπρίζ. Το πορτ παγκάζ έχει χαμηλό κατώφλι ενώ ο προφυλακτήρας έχει πλαστικά προστατευτικά και χρωμιωμένη διακοσμητική λωρίδα.

VW

Περισσότερες πληροφορίες για το VW ID.6 X θα έχουμε μέσα στο επόμενο διάστημα οπότε και αναμένεται η επίσημη πρεμιέρα του. Δεν είναι απίθανο η ευρωπαική εκδοχή να έχει διαφορές στο σχεδιασμό σε σχέση με το μοντέλο κινεζικών προδιαγραφών. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube