Volkswagen: Ετοιμάζει ηλεκτρικό σεντάν με αυτονομία έως 700 km

Volkswagen: Ετοιμάζει ηλεκτρικό σεντάν με αυτονομία έως 700 km

Το Volkswagen ID.6 αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023.

Η Volkswagen ετοιμάζει το ID.6, ένα ηλεκτρικό σεντάν που θα κυκλοφορήσει το 2023 ως η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου ID Vizzion που πρωτοείδαμε το 2018. Χάρη στη σπονδυλωτή πλατφόρμα MEB που αποτελεί τη βάση για όλα τα ηλεκτρικά της σειράς ID, το μοντέλο θα έχει παρόμοιες εξωτερικές διαστάσεις με το σημερινό Passat αλλά εσωτερικούς χώρους αντίστοιχους του Phaeton.

Το αεροδυναμικό αμάξωμα τριών όγκων σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη αποδοτικότητα των μπαταριών ιόντων-λιθίου θα συμβάλλει σε αυξημένη αυτονομία. Πιο συγκεκριμένα η κορυφαία του έκδοση με μπαταρία χωρητικότητας 84 kWh, θα προσφέρει αυτονομία έως και 700 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Παράλληλα θα υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση έως και 200 kW, επιτρέποντας την προσθήκη 230 km αυτονομίας μέσα σε μόλις 10 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC).

Ανάλογα με την έκδοση το ID.6 θα έχει ένα ηλεκτροκινητήρα και κίνηση στους πίσω τροχούς, ή δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση. Η Volkswagen ετοιμάζει και μια έκδοση επιδόσεων GTX που θα επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 5,6".

Η παραγωγή του ID.6 αναμένεται να ξεκινήσει από το 2023 στο εργοστάσιο Emden στη Γερμανία, εκεί που σήμερα παράγονται τα Passat και Arteon, μετά από τις απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης (στο ίδιο εργοστάσιο θα παράγονται και τα ηλεκτρικά ID.4 και ID.5). Από το 2024, η Volkswagen θα παράγει ID.6 και στην Κίνα, μέσα από τις συνεργασίες της με τις SAIC και FAW.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube