Δείτε την ηλεκτρική Porsche Mission E να πλαγιολισθαίνει στο ’Ring [video]

Δείτε την ηλεκτρική Porsche Mission E να πλαγιολισθαίνει στο ’Ring [video]

Δείτε τι σημαίνει ηλεκτρικό torque vectoring, και μάλιστα σε σύγκριση με άλλα πρωτότυπα εξέλιξης μελλοντικών μοντέλων, στην ίδια στροφή.

Ηλεκτροκίνηση δεν σημαίνει αντίο στην οδηγική απόλαυση, μας λέει με τον τρόπο της η Porsche.

Όμως και Nürburgring δεν σημαίνει μόνο video με θεαματικά ατυχήματα. Μπορείς να δεις εκεί και όλα τα πρωτότυπα εξέλιξης των επερχόμενων νέων μοντέλων να κάνουν δοκιμές με τέρμα γκάζι.

Χθες στο ’Ring ήταν μέρα Industry Pool, δηλαδή αφιερωμένη σε δοκιμές της αυτοκινητοβιομηχανίας. Κι όπως θα δείτε, πολλές εταιρείες ήταν εκεί με πρωτότυπα των επερχόμενων μοντέλων τους, όπως η Mercedes, η BMW, η Land Rover και άλλες, δοκιμάζοντας αυτοκίνητα που θα σας αφήσουμε να αναγνωρίσετε εσείς ώστε να δείτε πόσο καλοί car-spotters είσαστε.

Το πιο ενδιαφέρον πρωτότυπο ήταν πάντως το πρώτο που εμφανίζεται στα πλάνα: η ηλεκτρική Porsche Mission E.

Θα τη δείτε να στρίβει στην περιβόητη στροφή Brünnchen. Στο απόλυτο όριο, για να αξιολογήσει ο δοκιμαστής το σύστημα torque vectoring, δηλαδή μεταφοράς ροπής από τροχό σε τροχό για βελτιστοποίηση της ισορροπίας στις στροφές.

Ο τομέας αυτός αποτελεί βασική προτεραιότητα της Porsche, δεδομένης της αγωνιστικής της παράδοσης και του οδηγοκεντρικού χαρακτήρα των μοντέλων της. Γι’ αυτό και έχει κατοχυρώσει ακρωνύμια όπως το PTV (Porsche Torque Vectoring) και το PTV+ (με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, αντί για το μηχανικό μπλοκέ του PTV).

Όμως, δεδομένης της ηλεκτροκίνησης της Mission E με ένα μοτέρ για κάθε άξονα, η κατανομή της ροπής σε κάθε τροχό ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες είναι ακόμα πιο εύκολη – πράγμα που φαίνεται κι από την απόλυτα ελεγχόμενη πλαγιολίσθηση που θα δείτε στη στροφή.

Θα θυμίσουμε επίσης ότι η Porsche, ανάμεσα στ’ άλλα, σκέπτεται και μια πισωκίνητη έκδοση της Misson E.

Δείτε λοιπόν πώς στρίβει η ηλεκτρική Porsche και κάνετε τη σύγκριση με τη συμβατική, 4θυρη Mercedes-AMG GT, που θα δείτε στα σημεία 0,17” και κυρίως 3’ 07”, αλλά και με τα πολλά άλλα ενδιαφέροντα πρωτότυπα που εξελίσσονται στη Nordschleife.

[Πηγή: EMS Nordschleife TV]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube