Ζυγώνει η ώρα για την 4θυρη Mercedes-AMG GT

Ζυγώνει η ώρα για την 4θυρη Mercedes-AMG GT

Συνεχίζονται οι δοκιμές εξέλιξης του νέου μοντέλου και το μειωμένο καμουφλάζ επιτρέπει να δούμε την φιγούρα του.

Η νέα 4θυρη Mercedes-AMG GT εντοπίστηκε ξανά σε δοκιμές εξέλιξης, αλλά αυτή την φορά δεν έφερε τα ψεύτικα πάνελ αμαξώματος στο εμπρός και το πίσω μέρος που είχαμε δει την τελευταία φορά.

Το γεγονός αυτό μας δίνει την ευκαιρία να αντιληφθούμε με μεγαλύτερη ευκολία την σχεδίαση του νέου σπορ μοντέλου της Mercedes-AMG και να δούμε την συγγένειά του με το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στην φετινή Έκθεση της Γενεύης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη Mercedes-AMG GT S... με το πλάι [video]

Το νέο μοντέλο θα είναι ουσιαστικά ένα 5θυρο «fastback», όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον κύριο ανταγωνιστή του, την Porsche Panamera. Ακόμα θα διαθέτει χαμηλή γραμμή οροφής και παράθυρα χωρίς πλαίσιο, παραπέμποντας έτσι σε κουπέ.

Όπως συμβαίνει και με το πρωτότυπο, έτσι και εδώ συναντάμε τη νέα μάσκα/μύτη που παραπέμπει σε «καρχαρία» και έχουμε δει και στη νέα Mercedes-Benz CLS. Από την τελευταία θα προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα και το πάτωμα, μιας και πρόκειται για μια παραλλαγή αυτού της νέας E-Class.

Στο πίσω μέρος, δεν ακολουθήθηκαν όλα τα χαρακτηριστικά του πρωτότυπου, με την κεντρικά τοποθετημένη απόληξη της εξάτμισης και τον έντονης σχεδίασης αεροδυναμικό διαχύτη να απουσιάζουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG GT C Roadster [video]

Ο κινητήρας θα είναι ο 4λιτρος V8 με τα δύο τούρμπο που θα αποδίδει πάνω από 600 ίππους, κι αυτό κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι θα πρόκειται για τον M 177 που χρησιμοποιεί και η AMG E63. Αργότερα πάντως θα υπάρξει και ισχυρότερη έκδοση με υβριδικό σύστημα και συνδυασμένη ισχύ που θα ξεπερνά τους 800 ίππους. Η συγκεκριμένη έκδοση θα πετυχαίνει 0-100 km/h σε λιγότερο από 3” και θα στοχεύσει ακριβώς στην Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

[Πηγή: autoblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube