Έκθεση Φρανκφούρτης: Porsche Mission E [videos]

Έκθεση Φρανκφούρτης: Porsche Mission E [videos]

Η 4θυρη και 4θέσια πρωτότυπη ηλεκτρική σπορ λιμουζίνα της Porsche φορτίζει το 80% της μπαταρίας της σε 15 λεπτά.

Ένα ξεχωριστό και φουτουριστικό πρωτότυπο παρουσίασε η Porsche στην Έκθεση Φρανκφούρτης.

Πρόκειται για μια 4θυρη και 4θέσια ηλεκτρική σπορ λιμουζίνα που ονομάζεται Mission E, και έχει στόχο να κοντράρει όλα τα υπάρχοντα και μελλοντικά μοντέλα της κατηγορίας, μιας πρόκειται για τον προπομπό της μελλοντικής Panamera.

Το φουτουριστικό Mission E με τις πίσω πόρτες με αντίθετη φορά (suicide doors), έχει τετρακίνηση και τετραδιεύθυνση, και οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 600 ίππους που εκτοξεύουν την κατασκευή από στάση στα 100 km/h σε 3,5”, στα 200 σε 12” και γυρνάει το παλιό ‘Ring σε λιγότερο από 8 λεπτά.

Το ηλεκτρικό σύστημα των 800 volt διαθέτει το “Porsche Turbo Charging System” που φορτίζει το 80% των μπαταριών μέσα σε 15 λεπτά, ικανά να ταξιδέψουν το νέο πρωτότυπο μοντέλο για 400 km (μέγιστη αυτονομία 500 km).

Στο αποκλειστικά 4θέσιο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα ανθρακονημάτινα μπάκετ καθίσματα και η απουσία διακοπτών. Όλες οι λειτουργίες του μοντέλου πραγματοποιούνται από τις οθόνες αφής, ενώ ο συνοδηγός μπορεί μέσω ολογραμμάτων να χειριστεί το σύστημα πολυμέσων, τον κλιματισμό και άλλα.

Τέλος, η Porsche δεν αναφέρει αν και πότε θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου μοντέλου, αλλά σίγουρα πολλά από τα χαρακτηριστικά του θα τα δούμε στην επόμενη γενιά της Panamera ή στην Pajun, μία μικρότερη εκδοχή της σπορ λιμουζίνας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube