Δείτε τη Lamborghini Urus από… κλειδαρότρυπες [video]

Δείτε τη Lamborghini Urus από… κλειδαρότρυπες [video]

Σε ένα video για το νέο της εργοστάσιο, η Lamborghini μας ρίχνει «αθέλητα» κάμποσα μικρά teasers για την επερχόμενη Urus.

H Lamborghini είναι περήφανη για το επενδυτικό της πρόγραμμα, με το οποίο οι εγκαταστάσεις της Sant’ Agata Bolognese επεκτάθηκαν από τα 80.000 στα 160.000 m2.

Το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων έχει επενδυθεί σε ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο για την παραγωγή του νέου SUV, της Urus.

Η πιλοτική παραγωγή του μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει, και στο παρακάτω video η ιταλική φίρμα μας δείχνει ως teasers διάφορα κομμάτια από το Super SUV” της, που υποστηρίζει ότι θα είναι το πιο σπορ του είδους. Και το σημαντικότερο: χάρη σε αυτό, ελπίζει να διπλασιάσει την παραγωγή της, στα 7.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Teaser Lamborghini Urus με το βλέμμα στην LM002 [video]

Πέρα από την ολοκαίνουργια γραμμή παραγωγής, το τμήμα φινιρίσματος και τα νέα γραφεία, οι εγκαταστάσεις έχουν αποκτήσει και μια εντελώς νέα πίστα δοκιμών με 13 διαφορετικές επιφάνειες ειδικά για την αξιολόγηση SUV.

To νέο εργοστάσιο, η Manifattura Lamborghini, και οι βοηθητικές εγκαταστάσεις ολοκληρώθηκαν σε 18 μήνες. Και αναμενόμενα έχει ένα μεγάλο βαθμό αυτοματοποίησης, με πολλά ρομπότ.

Η σειρά παραγωγής της Urus λέγεται Industry 4.0. Εκεί συναρμολογείται αποκλειστικά το νέο SUV, που ως γνωστόν είναι βασισμένο στην πλατφόρμα MLB evo, όπως η Porsche Cayenne, η Bentley Bentayga και το Audi Q7.

Στο video της Manifattura Lamborghini θα παρατηρήσετε τουλάχιστον τρείς μισοτελειωμένες Urus, από τις οποίες η μία είναι εξοπλισμένη με carbon-κεραμικά φρένα – αναμενόμενα για ένα μεγάλο SUV τόσο υψηλών επιδόσεων.

Το κλιπάκι μας αφήνει να δούμε επίσης το σχέδιο των 5άκτινων αλουμινένιων ζαντών, όπως και τον 4λιτρο διτούρμπινο V8 που έχει εξελιχθεί από την Porsche. Μας αφήνει να ρίξουμε και μια φευγαλέα ματιά στην πρόοψη και το προφίλ της Urus, που δεν έχει βέβαια σχέση με την παλιά, macho LM002, αλλά θα έχει την ηλεκτρονική τεχνολογία για να τα καταφέρνει και εκτός ασφάλτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Lamborghini δοκιμάζει την Urus στο Nürburgring [video]

Το πρώτο μοντέλο, με τους 650+ ίππους και το 8άρι αυτόματο κιβώτιο, θα ακολουθήσει στο κοντινό μέλλον μια υβριδική επαναφορτιζόμενη έκδοση.

Θυμίζουμε ότι τα επίσημα αποκαλύπτήρια της Urus θα γίνουν στις εγκαταστάσεις της Sant’ Agata, στις 4-5 Δεκεμβρίου.

[Πηγή: Lamborghini]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube