Η Lamborghini δοκιμάζει την Urus στο Nürburgring [video]

Η Lamborghini δοκιμάζει την Urus στο Nürburgring [video]

Καθώς η Urus, το SUV επιδόσεων της Lamborghini έρχεται όλο και πιο κοντά στην παρουσίασή του, ήδη ένα βαριά καμουφλαρισμένο πρωτότυπο δοκιμάζεται στην Πράσινη Κόλαση.

Απ’ ό,τι μπορείτε να παρατηρήσετε κι εσείς στο video, το πρωτότυπο της Urus γυρίζει στην πίστα του Nürburgring σε σταθερό τέμπο, αλλά σαφώς γρήγορα, στο κομμάτι της μικρής ευθείας όπου και βιντεοσκοπήθηκε.

Παρά τις δοκιμές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πίστα, η Lamborghini είχε δηλώσει πριν από κάμποσους μήνες ότι δεν ενδιαφέρεται να κυνηγήσει το ρεκόρ της κατηγορίας της Urus στο Nürburgring. Με βάση τα λεγόμενά της λοιπόν, μέχρι διαψεύσεώς τους, οι δοκιμές έχουν να κάνουν με την πρόθεση της εταιρείας το αυτοκίνητο να αποδίδει εντυπωσιακά στο δρόμο. Αλλά όπως έχει δηλώσει επίσης, να ανταποκρίνεται και σε σκληρές συνθήκες off-roading. Οπότε αυτό το δεύτερο απαιτεί συμβάσεις που δύσκολα ικανοποιούν στον απόλυτο βαθμό την αποστολή των επιδόσεων στην άσφαλτο.

Όπως συνέβη και με τα άλλα πρωτότυπα της Urus κατά καιρούς έχουν φωτογραφήσει οι κατάσκοποι-φωτογράφοι, και το τελευταίο διατηρεί την ίδια αιχμηρή σιλουέτα με το πρωτότυπο, που να και πέντε ετών δείχνει μοντέρνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi SQ7 TDI

Η Lamborghini δεν είναι άμοιρη γνώσης και εμπειρίας σχετικά με την ευρύτερη κατηγορία των SUV, αλλά η εμπειρία της έρχεται από το μακρινό 1986, με την LM002. Πάντως, η Urus εκτός από το πρώτο SUV ευρείας παραγωγής της Lamborghini θα είναι και το πρώτο της με υπετροφοδοτούμενο μοτέρ, καθώς θα κάνει χρήση του διτούρμπινου 4λιτρου V8 του Volkswagen Group. Ένα μοτέρ που για την περίπτωση δεν θα βγάζει λιγότερα από 650 άλογα, ισχύς ικανή για να τα βάλει με τα ομογάλακτα Bentley Bentayga και Porsche Cayenne Turbo S.

Ο προγραμματισμός είναι να δούμε το αυτοκίνητο παραγωγής κατά το τέλος του 2017 σε επίσημη παρουσίαση στην Sant’Agata, αλλά το επίσημο δημόσιο ντεμπούτο του αυτοκινήτου τοποθετείται τον προσεχή Σεπτέμβριο στην ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη. Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018, με τις πρώτες παραδόσεις να προσδιορίζονται για το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube