O Horacio Pagani μιλά για το Huayra Roadster BC [video]

O Horacio Pagani μιλά για το Huayra Roadster BC [video]

Μάθετε τα πάντα για το τελευταίο δημιούργημα της Pagani μέσα από το επίσημο βίντεο της εταιρείας.

Η Pagani δημοσίευσε ένα βίντεο διάρκειας 13 λεπτών στο οποίο παρουσιάζει τη διαδικασία εξέλιξης του Huayra Roadster BCμέσα από τα μάτια των ανθρώπων που συμμετείχαν ενεργά στο project. Ανάμεσά τους είναι φυσικά και ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, Horacio Pagani, που μιλά με υπερηφάνεια για το τελευταίο του δημιούργημα αποκαλύπτοντας πως έναυσμα για το project αποτέλεσαν οι ολοένα και αυξανόμενες παραγγελίες των πελατών τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Pagani Huayra Roadster BC

Όπως δηλώνει ο μηχανικός Francesco Perini (Concept, Composite & Mechanical Design Manager της Pagani), στόχος της ομάδας ήταν να κατασκευάσει ένα υπεραυτοκίνητο με βάρος εφάμιλλο του Ford Fiesta - τελικά το Huayra Roadster BC ζυγίζει μόλις 1.250 kg χάρη στο ανθρακονημάτινο αμάξωμα και το πλαίσιο που είναι κατασκευασμένο από ένα νέο μείγμα ανθρακονημάτων και τιτανίου.

Από τη μεριά του, ο Tobias Moers (CEO της AMG), αναφέρει πως κάθε νέο project με τον Horaccio Pagani είναι μια πρόκληση καθώς ο Ιταλός ζητάει περισσότερη ισχύ, κάτι που όπως φαίνεται έφεραν εις πέρας και με το παραπάνω. Να θυμίσουμε πως η νέα γενιά κινητήρα twin-turbo V12 6,0 λίτρων αποδίδει 802 PS και 1050 Nm ροπής, με το ακόμα ταχύτερο αυτόματο κιβώτιο Xtrac 7 σχέσεων να στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς. Αυτό σημαίνει πως το Huayra Roadster BC είναι το ισχυρότερο Pagani μετά από την ειδική έκδοση Huayra Imola των 839 PS.

Στο βίντεο γίνεται εκτενής αναφορά στον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό, την αεροδυναμική απόδοση, τα ελαστικά και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία όπως οι έξι (!) απολήξεις της εξάτμισης.

Σας αφήνουμε με μια ρήση του Horacio Pagani: «Δεν μπορώ να ισχυριστώ πως τα αυτοκίνητά μας είναι τέλεια, όμως είναι πιθανότατα τα καλύτερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ στο χέρι.»

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube