Αυτή είναι η ισχυρότερη Pagani όλων των εποχών

Αυτή είναι η ισχυρότερη Pagani όλων των εποχών

Ο twin-turbo V12 της AMG που φορά η Huayra Imola έχει απόδοση 839 PS!

Τον Σεπτέμβριο είχαμε δει για πρώτη φορά την ειδική έκδοση Imola της Pagani Huayra χάρη στον έναν εκ των πέντε τυχερών ιδιοκτητών (Oleg Egorov) ο οποίος είχε μοιραστεί με το κοινό του φωτογραφίες και βίντεο από το νέο του απόκτημα. Σήμερα, η Pagani δημοσίευσε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του σπάνιου υπεραυτοκινήτου μαζί με την ανακοίνωση των τεχνικών χαρακτηριστικών!

Η Huayra Imola λοιπόν φορά το γνωστό twin-turbo κινητήρα V12 6,0 λίτρων της AMG, με την απόδοσή του να έχει σκαρφαλώσει στους 839 PS και τα 1.100 Nm ροπής - νούμερα που το καθιστούν ως το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της Pagani. Αυτό σημαίνει πως η Huayra Imola έχει +37 PS και +50 Nm σε σύγκριση με το μέχρι πρότινος ισχυρότερη Huayra Roadster BC.

Pagani Huayra Imola

Η Huayra Imola φέρει επίσης ένα ακόμα πιο ακραίο αεροδυναμικό πακέτο που όπως και το υπόλοιπο αμάξωμα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Αυτό περιλαμβάνει ένα τεράστιο σπλίτερ, επιπλέον πτερύγια και εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, νέα μαρσπιέ με περίτεχνες εσοχές και αεροδυναμικά στοιχεία, μια εντυπωσιακή εισαγωγή αέρα οροφής, κεντρικό πτερύγιο που καταλήγει στη μεγάλη φτερούγα, διπλό διαχύτη και την παραδοσιακή 4πλή απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο. Μοναδικές είναι και οι μαύρες ζάντες με επτά ακτίνες που φορούν λάστιχα P Zero Trofeo R.

Η έκδοση περιορισμένης παραγωγής με προσανατολισμό πίστας που πήρε το όνομά της από την ιταλική πόλη της Imola, έχει ήδη ξεπουλήσει - όπως ήταν αναμενόμενο μετά από την ανακοίνωση μόλις πέντε μονάδων. Όσο για την τιμή, αυτή παραμένει άγνωστη όμως εικάζουμε πως θα ήταν αρκετά υψηλότερη από τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ που κόστισε κάθε ένα από τις 40 Huayra Roadster BC.

[Πηγή Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube