Dacia Sandero III: Έρχεται το 2020 με νέα πλατφόρμα

Dacia Sandero III: Έρχεται το 2020 με νέα πλατφόρμα

Τεχνολογική αναβάθμιση για το προσιτό σουπερμίνι της Dacia.

Το Dacia Sandero, το πιο προσιτό σουπερμίνι στην αγορά της Ευρώπης, ετοιμάζεται να δεχθεί ριζική ανανέωση μέσα στο 2020 οπότε και θα παρουσιαστεί η τρίτη γενιά του.

Να θυμίσουμε πως το Sandero I (2007-2012) και το Sandero ΙΙ (2012-2020) βασίζονταν στην παλιά πλατφόρμα B0 του ομίλου Renault-Nissan, όμως το νέο Sandero III θα χρησιμοποιεί την ολοκαίνουρια αρχιτεκτονική CMF/B την οποία γνωρίσαμε από τα Renault Clio V και Renault Captur II. Για να διατηρήσει τον προσιτό του χαρακτήρα, το Sandero III θα υιοθετεί μια πιο οικονομική έκδοση της CMF/B χωρίς όλα τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του νέου Clio. Η ανάγκη για τεχνολογική ανανέωση προέρχεται από τους αυστηρότερους κανονισμούς ασφαλείας και μείωσης των εκπομπών ρύπων, που θα οδηγήσουν στον παροπλισμό της B0.

Sandero II

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Test drive: Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi

Βελτιωμένη θα είναι και η ποιότητα στην καμπίνα, στα πρότυπα του Dacia Duster II με το οποίο θα μοιράζεται και αρκετούς διακόπτες, ενώ μια μεσαίου μεγέθους οθόνη αφής θα δεσπόζει στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας.

Η γκάμα των μοτέρ θα περιλαμβάνει τους τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες 1.0 SCe (75 PS) και 1.0 TCe (100 PS) και τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 Blue dCi (85 PS). Η πιο περιπετειώδης έκδοση Stepway που αισθητικά θα παραπέμπει σε crossover θα εξοπλίζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης 1.6 E-Tech (140 PS) 

Το Sandero III αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020, με τιμές ελαφρώς αυξημένες σε σύγκριση με τη σημερινή δεύτερη γενιά.

Πηγή: Largus.fr

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube