CUPRA Leon: Έρχεται στις 20 Φεβρουαρίου ως Plug-in Hybrid

CUPRA Leon: Έρχεται στις 20 Φεβρουαρίου ως Plug-in Hybrid

Όλα όσα γνωρίζουμε για την κορυφαία έκδοση του Leon με τα σήματα της CUPRA.

Η CUPRA ανακοίνωσε πως η πρεμιέρα της έκδοσης επιδόσεων του Leon θα λάβει χώρα στις 20 Φεβρουαρίου 2020, λίγο πριν το ντεμπούτο του μοντέλου στην Έκθεση Γενεύης, δημοσιεύοντας παράλληλα την πρώτη εικόνα-teaser του μοντέλου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το CUPRA Leon θα είναι επαναφορτιζόμενο υβριδικό με έμφαση στις επιδόσεις. Όπως είχαμε γράψει πριν από μερικές εβδομάδες, το ισπανικό μοντέλο πιθανότατα θα χρησιμοποιεί το plug-in hybrid σύστημα κίνησης με ισχύ 245 PS το οποίο γνωρίζουμε ήδη από το VW Golf GTE και συνδυάζει βενζινοκινητήρα 1.4 TSI με ηλεκτροκινητήρα και αυτόματο κιβώτιο DSG 6 σχέσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Cupra Leon: Plug-in hybrid με απόδοση 245 PS

Το CUPRA Leon θα είναι διαθέσιμο με αμάξωμα hatchback και Sportstourer με δυναμική εμφάνιση. Όπως αποκαλύπτει και η πρώτη επίσημη εικόνα, τα μοντέλα θα ξεχωρίζουν από τα αντίστοιχα SEAT χάρη στον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα με τη γρίλια να φιλοξενεί πλέον το έμβλημα της CUPRA, και να πλαισιώνεται από δύο πολύ μεγάλες εισαγωγές αέρα κάτω από τα φώτα LED. Επίσης, πιστά στο χαρακτήρα της φίρμας αναμένεται να έχουν ζάντες μεγάλης διαμέτρου, αεροτομή οροφής και νέο πίσω προφυλακτήρα με εσοχές, διαχύτη και μεγαλύτερες απολήξεις της εξάτμισης.

Μαζί με τα CUPRA Leon δρόμου, η εταιρεία θα παρουσιάσει και τις αγωνιστικές εκδόσεις CUPRA Leon Competición (την οποία είχαμε δει σε παλαιότερο teaser) και CUPRA e-Racer (ηλεκτρικό για το πρωτάθλημα ETCR).

Όπως δήλωσε ο Wayne Griffiths, CEO της CUPRA, το προηγούμενο Leon CUPRA ήταν bestseller για τη φίρμα καθώς πούλησε κοντά στις 44.000 μονάδες. Περισσότερα για το νέο CUPRA Leon στις 20 Φεβρουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέο SEAT Leon [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube