Cupra Ibiza, διαρροή στα social media

Cupra Ibiza, διαρροή στα social media

Το Ibiza Cupra επιστρέφει, αυτή τη φορά ως Cupra Ibiza, με τις πρώτες φωτογραφίες του hot σουπερμίνι να κυκλοφορούν ήδη στο web.

Οι εικόνες, οι οποίες προέρχονται από τη σελίδα Cupra Sport ενός φαν στο Instagram, δείχνουν το εκρηκτικό χάτσμπακ που φοράει το σήμα της νέας φίρμας, σε ένα πλαίσιο μάσκας «χάλκινου» χρώματος, όπως αυτό που είδαμε όταν παρουσιάστηκε το Leon Cupra R - το τελευταίο μοντέλο Cupra υπό τα σήματα της SΕΑΤ.

Οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου και ένα επιθετικό body kit με αεροδυναμικές ανθρακονημάτινες προσθήκες κάνουν το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει αισθητικά από τα Ibiza του «συρμού». Το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται και στην καμπίνα, με το κάλυμμα του αερόσακου και ένα μεγάλο μέρος του ταμπλό να καλύπτεται από ψευδό-ανθρακόνημα.

Ο λεβιές του αυτόματου σασμάν επιβεβαιώνει ότι το αυτοκίνητο θα συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Οι λεπτομέρειες για το κινητήρα προς το παρόν παραμένουν άγνωστες, αλλά το πιθανότερο είναι να μιλάμε για το δίλιτρο μοτέρ με τα 200 άλογα που υπάρχει και κάτω από το καπό του VW Polo GTI. Αναμένουμε βέβαια να δούμε αν, κατά τα ειωθότα, και αυτό το Cupra θα συνδυάζεται κατ’ αποκλειστικότητα και με χειροκίνητο σασμάν.

Τα προηγούμενα Ibiza αποτελούσαν την κοφτερή εκδοχή των σουπερμίνι του VW Group, και ειδικά του Polo GTI, με πιο σφιχτή ανάρτηση, αλλά χωρίς διαφοροποίηση στην απόδοση του μοτέρ. Η νέα φίρμα της Cupra είναι γνωστό πλέον ότι ετοιμάζει και ένα εκρηκτικό SUV, βασισμένο πάνω στο Ateca, που πιθανότατα θα κάνει το ντεμπούτο του στο Salon de l’ Automobile στη Γενεύη, στις 6 Μαρτίου. Ο χρόνος αυτής ειδικά της διαρροής αφήνει αυτή την υπόνοια. Οπότε περιμένουμε να δούμε αν θα βρίσκονται πλάι πλάι στο σταντ της Cupra ή θα κάνει την πρεμιέρα του λίγο αργότερα.

Να θυμίσουμε ότι η SEAT λανσάρισε τον Ιανουάριο τη νέα φίρμα Cupra υπό τα σήματα της οποίας θα λανσάρονται τα hot ισπανικά μοντέλα, σε μια προσπάθεια διαχωρισμού τους από τα καθημερινά, στάνταρ αδέρφια τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube