Cupra: Το Formentor με 5κύλινδρο μοτέρ Audi; [video]

Cupra: Το Formentor με 5κύλινδρο μοτέρ Audi; [video]

Η Volkswagen δεν το δικαιούται, αλλά η SEAT, ναι; Μέσα στους επόμενους μήνες είναι πολύ πιθανό το λανσάρισμα ενός Cupra Formentor σε 5κύλινδρο μοτέρ 2.5 TFSI. Το ίδιο των Audi RSQ3 και RS3.

Cupra Formentor

Η γκάμα του Cupra Formentor θα περιλαμβάνει επτά κινητήρες, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα η ισπανική φίρμα σε επίσημο δελτίο Τύπου. Αλλά μπορεί να έχουμε μια έκπληξη τους επόμενους μήνες, καθώς δύο παράξενα Formentor απαθανατίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην πίστα του Nürburgring, με ένα από αυτά να έχει τέσσερις μπούκες εξάτμισης (δύο σε κάθε πλευρά) σε σχέδιο πολύ ξεχωριστό.

Σύμφωνα με παρατηρητές που ήταν παρόντες στην Πράσινη Κόλαση, δεν υπήρχε κανένα περιθώριο αμφιβολίας: Ο ήχος του κινητήρα ήταν του 5κύλινδρου της Audi, ερχόμενος να «επιβεβαιώσει» τη φήμη για ένα Cupra Formentor με κινητήρα 2.5 TFSI.

Προσώρας, προφανώς και πρέπει να μην βαφτίζουμε μοντέλο τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και τις ενδείξεις, αλλά οι φωτογραφίες που έχουμε δει δείχνουν ότι πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο Formentor, με πιθανώς άλλα μετατρόχια. 

Η Cupra βέβαια παραμένει σταθερή στις επίσημες θέσεις της, επικαλούμενη την υφιστάμενη γκάμα της. Αλλά στην περίπτωση που το 5κύλινδρο μοτέρ της Audi ερχόταν μποναμάς στην Ισπανία, αυτή θα ήταν μια ενέργεια πέρα για πέρα παράδοξη. Και τούτο διότι η VW δεν έχει κανένα δικαίωμα χρήσης του 5κύλινδρου 2.5 TFSI σε κανένα από τα σπορ μοντέλα ή SUV της, ούτε καν στα πρόσφατα Tiguan και T-Roc R.

Δείτε παρακάτω τα 5κύλινδρα Formentor να δοκιμάζονται στο Nürburgring Nordschleife:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube