Επίσημο: CUPRA Formentor Concept

Επίσημο: CUPRA Formentor Concept

Plug-in Hybrid SUV επιδόσεων με 245 PS και επιθετικό σχεδιασμό

Η CUPRA γιορτάζει την πρώτη επέτειο από την ανεξαρτητοποίησή της με την παρουσίαση του πρωτοτύπου Formentor στην έκθεση Γενεύης.

Το πρώτο μοντέλο που εξελίχθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες της εταιρείας είναι ένα σπορ plug-in hybrid SUV που σχεδιάστηκε με γνώμονα τις επιδόσεις και την αποδοτικότητα, σηματοδοτώντας την αρχή του εξηλεκτρισμού της φίρμας.

CUPRA Formentor

Αισθητικά, το Formentor έχει μυώδες αμάξωμα με σπορ αναλογίες και δυναμικές πτυχώσεις, επιθετικά φωτιστικά σώματα, σύνθετες εισαγωγές αέρα και επιπλέον προβολείς στον προφυλακτήρα και εξάγωνη γρίλια με το έμβλημα της CUPRA.

Στο πίσω μέρος πρωταγωνιστεί η έντονη κλίση του παρμπρίζ που καταλήγει σε μια μπάρα LED, η μεγάλη αεροτομή, ο διαχύτης και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης που είναι ενσωματωμένα στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Επιπλέον, η διχρωμία στο αμάξωμα λόγω των πλαστικών προστατευτικών δεν ακυρώνει τον περιπετειώδη χαρακτήρα του SUV.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης έχει συνολική απόδοση 245 PS η οποία μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου DSG και του έξυπνου συστήματος DCC chassis με δυνατότητα κλειδώματος του διαφορικού. Επιπλέον, μια μεγάλη μπαταρία προσφέρει πλήρως ηλεκτροκίνητη αυτονομία 50 km σε κύκλο WLTP και συμβάλλει σε σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.

CUPRA Formentor

Στο εσωτερικό βρίσκουμε bucket καθίσματα με δερμάτινες επενδύσεις και ανθρακονημάτινες πλάτες, σπορ τιμόνι, οθόνη 10" στην κορυφή του ταμπλό και ψηφιακό πίνακα οργάνων. Σύμφωνα με την CUPRA, η θέση οδήγησης είναι χαμηλότερη ενώ οι λεπτομέρειες από σκούρο χρώμιο και γυαλιστερό μαύρο χρώμα ενισχύουν την premium αίσθηση της καμπίνας.

Στόχος της CUPRA είναι να διπλασιάσει τις πωλήσεις της μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια, επεκτείνοντας την γκάμα της με νέα μοντέλα δίπλα στο σημερινό CUPRA Ateca.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube