Το Citroën Berlingo αποκτά ρετρό έκδοση εμπνευσμένη από το 2CV

Το Citroën Berlingo αποκτά ρετρό έκδοση εμπνευσμένη από το 2CV

Η παραγωγή αυτού του Citroën Berlingo θα ξεκινήσει το 2023 σε εκδόσεις βενζίνης, ντίζελ και αμιγώς ηλεκτρική.  

Ο Γάλλος κατασκευαστής και ο Ιταλός κατασκευαστής αμαξωμάτων Caselani ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια έκδοση του Citroën Berlingo που αναβιώνει (εμφανισιακά) το εμβληματικό 2CV που βρισκόταν στην αγορά από το 1951 έως το 1987.

Βέβαια, η vintage έκδοση του Berlingo/2CV είναι παλιά μόνο στο φαίνεσθαι, καθώς κάτω από το... περιτύλιγμα είναι εντελώς σύγχρονη. 

Σχεδιαστικά, η μάσκα, ο προφυλακτήρας και οι θόλοι των τροχών του Citroën Berlingo έχουν αντικατασταθεί από νέας σχεδίασης εξαρτήματα από υαλοβάμβακα που συναρμολογούνται στα εργαστήρια της Caselani στη Λομβαρδία. Οι στρογγυλοί προβολείς είναι εν μέρει αποσπασμένοι από το καπό.

Τα πλαϊνά, οι πίσω πόρτες και η οροφή ακολουθούν και αυτά την κυματοειδή σχεδιαστική προσέγγιση που είχε το 2CV, ενώ στο πίσω μέρος του οχήματος υπάρχει ένα μικρό κατακόρυφο οβάλ παράθυρο σε κάθε πόρτα του χώρου φόρτωσης που και αυτό θυμίζει 2CV.

fourgonette

Το αυθεντικό δικύλινδρο βαν 2CV μπορούσε να φτάσει μια ταχύτητα της τάξης των 50 km/h και να κουβαλήσει 250 kg ωφέλιμο φορτίο. Το νέο μοντέλο μπορεί να διαχειριστεί τέσσερις φορές μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο και τριπλάσιο σε όγκο. Θα διατίθεται μάλιστα με κινητήρες βενζίνης, ντίζελ και EV, με αυτονομία 275 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Citroën 2CV6 Club 1984

fourgonette

Το ρετρό Citroën Berlingo ολοκληρώνει την γκάμα των τριών μοντέλων που έχουν κατασκευαστεί με το ίδιο ρετρό μοτίβο. Υπάρχει ένα Citroën Jumper που αποτίνει φόρο τιμής στο Type H και μια μεσαίου μεγέθους έκδοση που βασίζεται στο Jumpy.

Οι παραγγελίες στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου, με την παραγωγή να προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube