Groupe PSA: Ηλεκτρικά Citroën Jumpy, Opel Vivaro και Peugeot Expert, με μικρή ή μεγάλη μπαταρία

Groupe PSA: Ηλεκτρικά Citroën Jumpy, Opel Vivaro και Peugeot Expert, με μικρή ή μεγάλη μπαταρία

To Groupe PSA ανακοινώνει ότι τα επαγγελματικά κόμπακτ βαν της θα διατίθενται από το 2020 με δύο τύπους μπαταριών, με μέγιστη αυτονομία τα 300 km.

Ο γαλλικός όμιλος έχει αναλάβει δέσμευση ότι κάθε νέο του μοντέλο στο εξής θα έχει τουλάχιστον μια ηλεκτρική, υβριδική ή επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της δέσμευσης ανακοινώθηκε ότι από το 2020 τα  επαγγελματικά βαν Peugeot Expert, Citroen Dispatch και Opel/Vauxhall Vivaro θα είναι διαθέσιμα και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Η PSA έχει ανακοινώσει πως έχει θέσει ως στόχο μέχρι το 2025 να έχει εξηλεκτρίσει όλη τη γκάμα των αυτοκινήτων της.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα συγκεκριμένα βαν, αυτά θα κατασκευάζονται στο Hordain της Γαλλίας (βασίζονται πάνω στην πλατφόρμα EMP2) και θα είναι διαθέσιμα σε δύο εκδόσεις. Η μια θα εφοδιάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 50 kWh και η δεύτερη με μία αντίστοιχη 75 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία 200 και 300 χιλιομέτρων αντίστοιχα με βάση το πρωτόκολλο WLTP.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Xavie Peugeot, αντιπροέδρου του Groupe PSA με αρμοδιότητα στα επαγγελματικά οχήματα, το 2021, ολόκληρη η γκάμα των LCV και των αντίστοιχων επιβατικών εκδόσεών τους, θα εξηλεκτριστεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube