Bugatti Chiron: Νέες εκδόσεις Noire Élégance και Noire Sportive

Bugatti Chiron: Νέες εκδόσεις Noire Élégance και Noire Sportive

Οι πιο "σκοτεινές" Chiron σε περιορισμένη παραγωγή 20 μονάδων, διαθέσιμες αποκλειστικά σε μαύρη απόχρωση.

Μετά από τη μοναδική "La Voiture Noire" των €16,5 εκατομμυρίων ευρώ, η Bugatti παρουσιάζει μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής της Chiron η οποία παίρνει έμπνευση από το ίδιο αυτοκίνητο - τη θρυλική Type 57 SC Atlantic “la Voiture Noire“ που οδηγούσε ο ίδιος ο Jean Bugatti και χάθηκε μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια του 'Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Chiron Noire είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις - την Élégance και την Sportive. Εξωτερικά, η Élégance χαρακτηρίζεται από το άβαφο ανθρακόνημα στο αμάξωμα, τη διαφορετική διαμόρφωση της γρίλιας, το νέο έμβλημα "Macaron" από ασήμι επενδυμένο από μαύρο σμάλτο, τους νέους τροχούς Caractère, τις μαύρες δαγκάνες φρένων, την μεταλλική γραμμή σχήματος C στο προφίλ, και τις λεπτομέρειες από black carbon και γυαλισμένο αλουμίνιο σε καθρέπτες και κάλυμμα του κινητήρα. Επιπλέον, η επιγραφή "Noire" βρίσκεται μπροστά από τους πίσω τροχούς και κάτω από την ενεργή αεροτομή.

Στο εσωτερικό, το μόνο στοιχείο που δεν είναι μαύρο είναι η φωτιζόμενη γραμμή που αγκαλιάζει την καμπίνα, η οποία είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο με βελούδινη ματ υφή. Και εδώ βρίσκουμε την επιγραφή "Noire" στα πατήματα των μαρσπιέ, στην κεντρική κονσόλα και ραμμένη στα προσκέφαλα. Μια αριθμημένη πλακέτα από ανθρακονήματα στο κεντρικό επιβραχιόνιο υπενθυμίζει τη σπανιότητα της έκδοσης.

Bugatti

Και αν νομίζετε ότι η Chiron δεν θα μπορούσε να γίνει πιο σκοτεινή, η Bugatti έρχεται να σας διαψεύσει με την Chiron Noire Sporte, Εδώ το ανθρακονημάτινο αμάξωμα είναι βαμμένο σε ματ μαύρη απόχρωση, όπως και οι τροχοί, το spliter, η γρίλια, η γραμμή σχήματος C στο προφίλ, το κάλυμμα του κινητήρα και οι τετραπλές απολήξεις της εξατμισης από τιτάνιο. Στην καμπίνα έχουμε περισσότερο μαύρο σε σύγκριση με την Élégance στην κεντρική κονσόλα, τα προσκέφαλα, τις αλουμινένιες λεπτομέρειες, τους διακόπτες και τις χειρολαβές.

Είτε μιλάμε για την Élégance είτε για την Sportive, κίνηση στο μοντέλο δίνει ο γνωστός 16κύλινδρος κινητήρας 8,0 λίτρων που αποδίδει 1.500 PS και 1.600 Nm ροπής. Επιπλέον, όποιος πελάτης επιθυμεί μπορεί να επιλέξει και τις βελτιώσεις του σασί της Chiron Sport με επιπλέον χρέωση 100.000 ευρώ.

Η Chiron Noire θα διατεθεί σε περιορισμένη παραγωγή 20 αυτοκινήτων με τιμή από 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν στο δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube