To Brabham BT62 τώρα και σε έκδοση δρόμου

To Brabham BT62 τώρα και σε έκδοση δρόμου

Με μικρές επεμβάσεις, διατηρεί τον ακραίο χαρακτήρα της έκδοσης πίστας.

Η Brabham BT62, παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2018 ως ένα εκρηκτικό υπεραυτοκίνητο σχεδιασμένο αποκλειστικά για χρήση σε πίστα με περιορισμένη παραγωγή 70 μονάδων, όμως σήμερα η εταιρεία από την Αυστραλία ανακοίνωσε και τη δυνατότητα μετατροπής του ώστε να είναι νόμιμο για χρήση στο δρόμο.

Όσοι από τους 70 τυχερούς ιδιοκτήτες θελήσουν να μετακινούνται με το υπεραυτοκίνητο τους και εκτός πίστας, θα πρέπει να πληρώσουν £150,000 (€167,409) επιπλέον του £1 εκατομμυρίου (€1,11 εκατ.) που κοστίζει το μοντέλο.

Η μετατροπή, η οποία για την Ευρωπαϊκή αγορά θα γίνεται στη Μ.Βρετανία, περιλαμβάνει ένα κιτ αυξομείωσης της απόστασης από το έδαφος και στους δύο άξονες, μεγαλύτερο εύρος τιμονιού αλλά και προσθήκη air condition, κλειδαριάς, immobiliser και ποιοτικών επενδύσεων στο κατα τα άλλα σπαρτιάτικο εσωτερικό. Κάθε μοντέλο θα περνά το τεστ Driver and Vehicle Standards Agency’s Individual Vehicle Approval (IVA) ώστε να πάρει την απαραίτητη έγκριση για κυκλοφορία στο δρόμο.

Όπως είναι αναμενόμενο, οι επεμβάσεις θα αυξήσουν ελαφρώς το βάρος του μοντέλου το οποίο στην έκδοση πίστας περιοριζόταν μόλις στα 972 kg, όμως οι τεχνικοί της Brabham έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν ώστε να διατηρήσουν σχεδόν ανέπαφο τον ακραίο χαρακτήρα του, όπως και τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 5,4 λίτρων που αποδίδει 710 PS.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, David Brabham, το BT62 δεν είναι ένα αυτοκίνητο δρόμου και είναι ξεκάθαρο πως η χρήση του από τους ιδιοκτήτες θα περιορίζεται στις διαδρομές από και προς την πίστα. Η εταιρεία θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες στο Autosport International Show στις 10 Ιανουαρίου, ενώ οι πρώτες παραδόσεις του BT62 σε πελάτες θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube