Αποκαλύφθηκε η νέα Brabham BT62 [video]

Αποκαλύφθηκε η νέα Brabham BT62 [video]

Με βάρος 982 kg και 712 ίππους το νέο supercar «διψάει» για πίστα.

Η Brabham Automotive παρουσίασε το πρώτο της supercar με την ονομασία BT62 και προορίζεται για χρήση αποκλειστικά σε πίστα.

Το γεγονός ότι προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα υποστηρίζεται από το ιδιαίτερα επιθετικό σχεδιαστικά αεροδυναμικό κιτ από ανθρακονήματα, τις έντονες ποδιές και φυσικά τις μεγάλες εισαγωγές αέρα. Την παράσταση βέβαια κλέβουν το μεγάλο εμπρός σπλίτερ και η τεραστίων διαστάσεων ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή. Την εικόνα συμπληρώνουν οι μονομπούλωνοι τροχοί 18” και η κεντρικά τοποθετημένη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Σύμφωνα με την Brabham Automotive, το BT62 διαθέτει μεγάλη αεροδυναμική απόδοση, με την πίσω αεροτομή να εξασφαλίζει κάθετη δύναμη μεγαλύτερη των 1.200 kg. Επιπλέον, η εκτενή χρήση ανθρακονημάτινων τμημάτων και συνθετικών ενισχυμένων με ανθρακονήματα, χαρίζουν ιδιαίτερα χαμηλό βάρος 972 kg (στεγνό).

Brabham BT62 Interior

Στο εσωτερικό, η εικόνα θυμίζει εκλεπτυσμένο αγωνιστικό, διαθέτοντας αγωνιστικό κάθισμα με ζώνες έξι σημείων, αφαιρούμενο τιμόνι, ρυθμιζόμενα σε απόσταση πεντάλ και ψηφιακό πίνακα οργάνων 12”. Ακόμα, υπάρχει roll cage και εύκολα προσβάσιμος πυροσβεστήρας για λόγους ασφάλειας, ενώ στην κεντρική κονσόλα δαπέδου υπάρχουν διακόπτες αγωνιστικού τύπου για τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες.

Ο κινητήρας που φωλιάζει στο κέντρο του BT62 είναι ένας ατμοσφαιρικός V8 5,2 λίτρων που αποδίδει 712 ίππους και 68 kgm ροπή. Συνδυάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων τοποθετημένο πίσω και οι τροχοί των 18” έχουν ντυθεί από σλικ ελαστικά της Michelin.

Brabham BT62 Rear View

Ακόμα, η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια με ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Ohlins, ενώ το ενισχυμένο σύστημα φρένων αποτελείται από ανθρακονημάτινους δίσκους με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και πίσω.

Τέλος, η παραγωγή του νέου Brabham BT62 θα περιοριστεί στα 70 αυτοκίνητα με τιμή 1.135.000 ευρώ χωρίς τους φόρους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube