BMW M: Έρχεται εορταστικό «Ηommage» μοντέλο περιορισμένης παραγωγής

BMW M: Έρχεται εορταστικό «Ηommage» μοντέλο περιορισμένης παραγωγής

Δημοσιεύματα θέλουν την BMW να λανσάρει ένα «Ηommage» μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, το οποίο θα βασίζεται στην M4 CSL και θα γιορτάζει τα 50 χρόνια του τμήματος «M».

BMW 3.0 CSL Hommage concept

Το 2022 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για την BMW M καθώς στις 24 Μαΐου κλείνει 50 χρόνια παρουσίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Ωστόσο, τη στιγμή που οι εορταστικές εκδηλώσεις ετοιμάζονται και οι petrolheads αναμένουν το ντεμπούτο της M4 CSL και της M3 Touring, το αγωνιστικό παρακλάδι της BMW φαίνεται ότι ετοιμάζει κάτι άκρως μοναδικό με σκοπό να γιορτάσει τα 50α γενέθλια του.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα θέλουν την BMW M να παρουσιάζει στο άμεσο μέλλον ένα «Ηommage» μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, το οποίο θα γιορτάζει τα 50 χρόνια του τμήματος και θα βασίζεται στην M4 CSL που θα παφουσιαστεί σύντομα.

BMW 3.0 CSL Hommage concept

Το αυστραλιανό WhichCar ισχυρίζεται ότι το μοντέλο θα υιοθετήσει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο BMW 3.0 CSL Hommage που παρουσιάστηκε το 2015. Το νέο μοντέλο, όπως και το πρωτότυπο του 2015, αναμένεται να αποτελέσει την σύγχρονη εκδοχή της θρυλικής BMW 3.0 CSL «Batmobile»

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κάτω από το καπό του θα βρίσκεται ο 3λιτρος twin-turbo κινητήρας από την M4 CSL, αλλά με την ισχύ του να ξεπερνά τους 600 PS και τα 700 Nm ροπής. 

Τέλος, το ρεπορτάζ θέλει την παραγωγή του να είναι περιορισμένη σε μόλις 50 κομμάτια, ενώ εάν οι φήμες επιβεβαιωθούν και το μοντέλο γίνει πραγματικότητα, η τιμή απόκτησης του θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube