Αυτό είναι το νέο Toyota RAV4

Αυτό είναι το νέο Toyota RAV4

H Toyota έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα teaser του νέου της μεσαίου SUV, που θα παρουσιαστεί επίσημα σε δύο εβδομάδες.

Η επερχόμενη μεγάλη έκθεση είναι αυτή της Νέας Υόρκης – κι εκεί θα κάνει το ντεμπούτο του το νέο RAV4.

H Toyota δεν δίνει παραπάνω στοιχεία, μόνο αυτή την κόντρα φωτισμένη εικόνα και την πληροφορία ότι το νέο της SUV θα παρουσιαστεί επίσημα στο Manhattan.

Σίγουρα προτίθεται να κλιμακώσει το θέμα, αφού το RAV4 είναι σήμερα ένα από τα μοντέλα της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, οπότε έχει τεράστια σημασία για την ιαπωνική φίρμα. Μιλάμε ότι τον προηγούμενο μήνα, μόνο στις ΗΠΑ, πουλήθηκαν 30.000 RAV.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜH Συγκριτική δοκιμή Toyota RAV4 2.0 vs Ford Kuga 1.6T AWD

Το νέο μοντέλο αναμένεται να πάρει σχεδιαστικά στοιχεία από το C-HR και από το πρωτότυπο Future Toyota Adventure Concept (FT-AC) που εκτέθηκε πρόσφατα στο LA Auto Show (φωτ. κάτω και στην gallery, μαζί με το υπάρχον RAV4).

Πάντως, η teaser εικόνα δείχνει ότι το νέο RAV θα έχει πιο σπορ γραμμή, που θα θυμίζει σε προφίλ την Jaguar F-Pace.

To νέο μεσαίο SUV λογικά θα είναι χτισμένο πάνω στην προσαρμόσιμη πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture), όπως εξάλλου τα C-HR, Prius, Camry και Lexus UX. Και θα ενσωματώνει βέβαια την τελευταία τεχνολογία ασφάλειας και infotainment της Toyota.

Οι κινητήρες αναμένεται να είναι 4κύλινδροι βενζίνης και να περιλαμβάνουν τον νέο 2λιτρο με τον μεγαλύτερο βαθμό ενεργειακής απόδοσης στον κόσμο. Σίγουρα θα υπάρχει μια υβριδική έκδοση, ίσως και δύο, αν κρίνουμε από το νέο Toyota Auris.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου RAV4 έχει προγραμματιστεί για τις 09:10 (15.10 ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης, 28 Μαρτίου.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube