Αυτή η McLaren P1 GTR-18 κυκλοφορεί στο δρόμο

Αυτή η McLaren P1 GTR-18 κυκλοφορεί στο δρόμο

Είναι μια από τις 6 GTR-18 που έγιναν μετατροπή σε street-legal από τη Lazante.

Η McLaren P1 GTR, η ειδική έκδοση του υπεραυτοκινήτου αποκλειστικά για χρήση σε πίστα παρουσιάστηκε το 2015 και παρήχθη σε περιορισμένο αριθμό 58 μονάδων (επιπλέον των 375 McLaren P1) με αυξημένη απόδοση, χαμηλότερο βάρος (-60 kg) και πιο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο. Με την έγκριση της McLaren, η βρετανική εταιρεία Lazante έχει ολοκληρώσει τη μετατροπή σε street-legal για 27 από τις P1 GTR οι οποίες μπορούν πλέον να κυκλοφορούν νόμιμα στο δρόμο. Μια από αυτές είναι και η Lazante P1 GTR-18 που βλέπετε στις φωτογραφίες και ανήκει σε ανώνυμο συλλέκτη από τη Μέση Ανατολή.

Η P1 GTR-18 που θα παραχθεί σε ακόμα πιο περιορισμένο αριθμό 6 μονάδων, έχει δεχθεί παρόμοιες επεμβάσεις με τη μοναδική P1 GT την οποία είδαμε το 2018 στο Goodwood. Ανάμεσα σε αυτές η μακρύτερη ουρά, η εισαγωγή αέρα στην οροφή, το μεγαλύτερο σπλίτερ, οι εσοχές στα φτερά, οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, ο νέος διαχύτης και η ακόμα μεγαλύτερη σταθερή φτερούγα στο πίσω μέρος για αυξημένη παραγωγή κάθετης δύναμης.

McLaren P1 GTR-18

Το συγκεκριμένο παράδειγμα ξεχωρίζει χάρη στο μοναδικό συνδυασμό αποχρώσεων (γαλάζιο, καφέ και πορτοκαλί) για το ανθρακονημάτινο αμάξωμα και τις πολυάκτινες ζάντες, που παραπέμπουν άμεσα στην αγωνιστική φορεσιά της Gulf Team Davidoff F1 GTR.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι επενδύσεις από Alcantara και τα ανθρακονήματα που καλύπτουν κάθε γωνιά της απογυμνωμένης διθέσιας καμπίνας. Οι ζώνες τριών σημείων και τα λουριά για τις πόρτες έχουν μπλε απόχρωση, και η επιγραφή GTR-18 στα προσκέφαλα των καθισμάτων είναι πορτοκαλί.

McLaren P1 GTR-18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Eπετειακή McLaren P1 GTR στα χρώματα της MP4/4 του Senna

Η απουσία ηχομόνωσης και η εξάτμιση από Inconel που είναι στα όρια της νομοθεσίας από πλευράς θορύβου, χαρίζουν μια εμπειρία αγωνιστικής οδήγησης στο δρόμο. Για να μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους οδηγός και συνοδηγός, η Lazante προσφέρει δύο ακουστικά με μικρόφωνα τα οποία είναι βαμμένα σε ασορτί χρώμα με το αμάξωμα.

Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για τις μηχανικές επεμβάσεις που έχουν γίνει στις GTR-18 αλλά γνωρίζουμε πως το υβριδικό σύστημα με τον twin-turbo V8 3,8 λίτρων αποδίδει τουλάχιστον 1.000 PS χαρίζοντας εκρηκτικές επιδόσεις.

[Πηγή: TopGear]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube