Eπετειακή McLaren P1 GTR στα χρώματα της MP4/4 του Senna

Eπετειακή McLaren P1 GTR στα χρώματα της MP4/4 του Senna

Για τα 30 χρόνια από την κατάκτηση του πρώτου παγκοσμίου πρωταθλήματος από τον Βραζιλιάνο.

Η McLaren Special Operations (MSO) δημιούργησε μια μοναδική McLaren P1 GTR, βαμμένη στα χρώματα της  McLaren McArea MP4 / 4 του Ayrton Senna το 1988 για να τιμήσει τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την κατάκτηση του πρώτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος από τον Βραζιλιάνο θρύλο της F1.
Ήταν η χρονιά που ο Senna κέρδισε το πρωτάθλημα μετά από μια επική μάχη με τον ομόσταυλό του Alain Prost.

H δημιουργία του μοναδικού αυτού αυτοκινήτου που ακούει στο όνομα Beco «χτίστηκε» μετά από συνεργασία ενός ιδιώτη που είχε την ιδέα με την McLaren Special Operations.
Όπως αναφέρεται μόνον για τον χρωματισμό του αυτοκινήτου που έγινε όλος στο χέρι απαιτήθηκαν 800 ώρες δουλειάς.
Εξωτερικά το αυτοκίνητο έχει έναν νέο εμπρός διαχύτη και πολύ μεγαλύτερη πίσω αεροτομή, στοιχεία που αναβάθμισαν την κάθετη δύναμη που παράγεται στα 800 kg. Ακόμη υπάρχει ο αριθμός «12» με τον οποίο αγωνίζονταν ο Senna, η σημαία της Βραζιλίας και το «μότο» του οδηγού στις πόρτες «Driven to Perfection».

Στο εσωτερικό έχουμε λεπτομέρειες εμπνευσμένες από την F1, με τιμόνι επενδυμένο από Alcantara, καθίσματα αγωνιστικού τύπου από την McLaren Senna, το όνομα του οδηγού στο ταμπλό, και τις πόρτες και πολλές άλλες λεπτομέρειες που παραπέμπουν στον θρύλο της F1.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube