Αυτή είναι η ημερομηνία παρουσίασης του νέου VW Golf

Αυτή είναι η ημερομηνία παρουσίασης του νέου VW Golf

Το VW Golf συμπληρώνει το 2024 μισό αιώνα ζωής, με την VW να γνωστοποιεί την ημερομηνία παρουσίασης της τελευταίας ανανέωσης που θα δεχθεί η τωρινή γενιά του.

VW Golf

Όταν το VW Golf παρουσιάστηκε το 1974 λίγοι ήταν εκείνοι που φαντάζονταν την τεράστια επιτυχία του. Οι 37 εκατομμύρια παγκόσμιες πωλήσεις του πιστοποιούν με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη του κόσμου.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, ανακοίνωσε πως στα τέλη του ερχόμενου Ιανουαρίου η ανανεωμένη εκδοχή της όγδοης γενιάς θα παρουσιαστεί στην έκθεση Retromobile στο Παρίσι. Η παρουσίαση αυτή αναμένεται να έχει ιστορικό χαρακτήρα, μιας και θα πρόκειται για την τελευταία έκδοση του Golf με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

To ανανεωμένο VW Golf αναμένεται να έχει παρουσιαστεί μέσα στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου

VW Golf

Ο γερμανικός κολοσσός έχει ήδη κάνει γνωστό πως το 2026 θα υπάρξει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση GTI, ενώ η ένατη γενιά θα μπαίνει στην πρίζα, χωρίς όμως να υπάρχουν επίσημες πληροφορίες αναφορικά με την σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ακολουθηθεί.

Το Golf πρώτης γενιάς, έργο του Giorgetto Giugiaro χάραξε έναν ξεχωριστό δρόμο στα παγκόσμια αυτοκινητικά τεκταινόμενα, εξαιτίας της ρηξικέλευθης, για την εποχή σχεδίασής του. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αγγίξει τις ένα εκατομμύριο πωλήσεις σε μόλις δύο χρόνια κυκλοφορίας (1976).

VW Golf

Το βιβλίο των παραγγελιών θα ανοίξει την άνοιξη του 2024, ενώ οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το διάστημα από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου 2024, οπότε η γερμανική φίρμα θα παρουσιάσει ένα Golf πρώτης γενιάς αλλά και το μοναδικό EA 276 concept car - που αποτέλεσε τον προπομπό του και εξελίχθηκε στο Wolfsburg από το 1969, στο «Bremen Classic Motorshow».
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube