Αυτά τα δύο υπεραυτοκίνητα θα μας έδειχνε η Pagani στη Γενεύη [video]

Αυτά τα δύο υπεραυτοκίνητα θα μας έδειχνε η Pagani στη Γενεύη [video]

Ο Horacio Pagani παρουσιάζει στη Modena τα νέα Huayra Imola και Huayra Roadster BC. 

Μετά από τη ματαίωση της Έκθεσης Γενεύης λόγω Κορωνοϊού και ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων κατασκευαστών, η Pagani δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ο Horacio Pagani παρουσιάζει στο κοινό τα μοντέλα που θα έκαναν πρεμιέρα στην έκθεση. Ο CEO και ιδρυτής της ιταλικής φίρμας επέλεξε τις εγκαταστάσεις του Atelier στη Modena για να παρουσιάσει τα νέα Huayra Imola και Huayra Roadster BC δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξή τους.

Ξεκινώντας από την κορυφαία έκδοση Imola που θα παραχθεί σε μόλις 5 μονάδες με κόστος άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ, ως το ισχυρότερο Pagani όλων των εποχών, ο Horacio παρομοίασε το project με το Zonda R (2007). Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προκλήσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, στην εμμονή με τη μείωση του βάρους, στα χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών και στην προσοχή στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει κάθε όχημα της εταιρείας. Να θυμίσουμε πως το Huayra Imola φορά τον twin-turbo V12 6,0 λίτρων της AMG με απόδοση 839 PS και 1.100 Nm ροπής , ενώ ζυγίζει 1.240 kg χάρη στην εκτενέστατη χρήση ανθρακονημάτων, αλουμινίου και τιτανίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η ισχυρότερη Pagani όλων των εποχών

Το δεύτερο αυτοκίνητο που θα βλέπαμε στη Γενεύη είναι το Huayra Roadster BC, το οποίο μάλιστα θα έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο. Σύμφωνα με τον Horacio Pagani, αρχικά δεν σκόπευαν να παρουσιάσουν μια έκδοση BC του Huayra Roadster (2017), καθώς το πλάνο της εταιρείας περιλάμβανε την εξέλιξη του C10 project (διάδοχος του Huayra). Όμως ο μεγάλος αριθμός παραγγελιών από τους πελάτες του οδήγησαν στο να φτιάξουν το μοντέλου που θα παραχθεί σε 40 μονάδες, με τιμή 4 εκατομμύρια ευρώ. Το Huayra Roadster BC φορά τη νέα γενιά κινητήρα twin-turbo V12 6,0 λίτρων που αποδίδει 802 PS και 1050 Nm ροπής, με το ακόμα ταχύτερο αυτόματο κιβώτιο Xtrac 7 σχέσεων να στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: O Horacio Pagani μιλά για το Huayra Roadster BC [video]

Δεν θα πούμε περισσότερα, ώστε να σας αφήσουμε να παρακολουθήσετε το βίντεο με τον καθ'ύλην αρμόδιο στο ρόλο του παρουσιαστή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube