Αυτά είναι τα επόμενα ηλεκτρικά SUV της ΒMW

Αυτά είναι τα επόμενα ηλεκτρικά SUV της ΒMW

H BMW επεκτείνει την γκάμα των ηλεκτρικών της SUV καθώς πριν από λίγες μέρες κατοχύρωσε τα ονόματα iX6, iX7, iX8 και iX9.

BMW

Η BMW φαίνεται ότι σχεδιάζει να επεκτείνει σημαντικά την γκάμα των ηλεκτρικών SUV της. Μέχρι στιγμής, ο Βαυαρός κατασκευαστής διαθέτει στην γκάμα του την iX3 και την ηλεκτρική ναυαρχίδα iX, ενώ σύντομα θα προστεθεί και η ολοκαίνουργια iX1.

Όμως, η μάρκα, δε σκοπεύει να περιοριστεί σε μόλις τρία ηλεκτρικά SUV. Συγκεκριμένα, στις 28 Σεπτεμβρίου η BMW κατοχύρωσε στη Γερμανία τα ονόματα iX6, iX7, iX8 και iX9. Όπως αρμόζει στην ονοματολογία της, οι iX6 και iX7 θα αποτελέσουν τις ηλεκτρικές εκδόσεις των X6 και X7 αντίστοιχα, ενώ προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κάτι παραπάνω για τις iX8 και iX9.

Φήμες θέλουν την iX6 να παρουσιάζεται κάποια στιγμή μέσα στο 2028, ενώ η iX7 αναμένεται να λανσαριστεί το καλοκαίρι του 2027.

BMW

Παράλληλα, έγκυρες πηγές υποστηρίζουν ότι η BMW θα ρίξει τίτλους τέλους στην X4, με το μοντέλο να συνεχίζει ως αμιγώς ηλεκτρικό και θα ακούει στο όνομα iX4. Το τελευταίο, έχει αποκτήσει την κωδική ονομασία NA7 εσωτερικά στη BMW. Θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα Neue Klasse με την παραγωγή του να ξεκινά από το 2026 στο εργοστάσιο της BMW στο Debrecen της Ουγγαρίας.

Θυμίζουμε ότι στη νέα πλατφόρμα Νeue Klasse θα βασιστούν όλα τα ηλεκτρικά της BMW από το 2025 και μετά. Η νέα πλατφόρμα που εξελίσσεται από τον κατασκευαστή, δίνει τη δυνατότητα προσθιοκίνητων, πισωκίνητων ή ακόμα και τετρακίνητων διατάξεων με διαφορετικά μεγέθη μπαταριών και διαφορετικά μεγέθη μεταξονίων και μετατροχίων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube