Audi Sport: Έρχονται ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά RS

Audi Sport: Έρχονται ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά RS

Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας των RS θα ξεκινήσει με την έκδοση παραγωγής του E-tron GT μέσα στο 2020.

Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, η Audi Sport ετοιμάζεται να εισέλθει δυναμικά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, καθώς η έκδοση παραγωγής του E-tron GT που θα παρουσιαστεί το 2020 θα διατίθεται σε εκδόσεις S και RS, ενώ ετοιμάζει και μια ηλεκτρική έκδοση E-tron του Audi R8.

Το E-tron GT θα είναι το αδελφό μοντέλο της Porsche Taycan καθώς θα βασίζεται στην πλατφόρμα J1 του VW Group. Το σπορ ηλεκτρικό σεντάν αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην έκθεση του Los Angeles, δύο χρόνια μετά από την παρουσίαση του πρωτοτύπου. Όσο για την ισχύ, μάλλον θα ξεκινά λίγο χαμηλότερα από τις αντίστοιχες εκδόσεις της Porsche Taycan - όπως και η τιμή - έτσι ώστε να δικαιολογεί την τοποθέτησή του στην αγορά.  Εκτός από το E-tron GT, έκδοση RS θα αποκτήσει και το ηλεκτρικό SUV E-tron Sportback, η οποία θα ανταγωνιστεί το Tesla Model Y Performance. Τα ηλεκτρικά RS θα ξεχωρίζουν από τις πιο ταπεινές εκδόσεις με τη βοήθεια τροχών μεγάλης διαμέτρου και επιθετικού bodykit.

Η Audi ετοιμάζει επίσης και το αμιγώς ηλεκτρικό R8 E-tron, μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής βασισμένη στη σημερινή γενιά του υπεραυτοκινήτου. Η παραγωγή του ηλεκτρικού R8 έρχεται αρκετά χρόνια μετά από το αντίστοιχο πρωτότυπο, τις φήμες και την ακύρωση του project. Πολύ πιθανό είναι η επόμενη γενιά της ναυαρχίδας των σπορ μοντέλων της Audi να κάνει την πλήρη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Μαζί με τα ηλεκτρικά, η νέα διοίκηση της Audi Sport - Oliver Hoffmann και Julius Seebach - σκοπεύει να παρουσιάσει και μια γκάμα από υβριδικά μοντέλα επιδόσεων, ξεκινώντας με την επόμενη γενιά του Audi RS4 η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί μετά το 2022.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube