Ο ψεύτικος ήχος του Audi E-Tron GT στην ταινία Avengers: Endgame

Ο ψεύτικος ήχος του Audi E-Tron GT στην ταινία Avengers: Endgame

Η Audi εξηγεί γιατί δημιούργησε τον ψηφιακό ήχο για το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο.

Όσοι παρακολουθήσατε την ταινία Avengers: Endgame που έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους την προηγούμενη εβδομάδα, σίγουρα θα παρατηρήσατε την εμφάνιση του Audi E-Tron GT Concept και θα ακούσατε τον ιδιαίτερο (και ψεύτικο) ήχο του.

Φυσικά αναφερόμαστε στη σκηνή στην οποία ο Tony Stark, γνωστός και ως Ironman, οδηγεί το ηλεκτρικό πρωτότυπο μπροστά από το αρχηγείο των Avengers και σταματά δίπλα στον Captain America. Ο ήχος που κάνει το E-Tron GT καθώς επιταχύνει θυμίζει αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης παρόλο που ως γνωστόν το μοντέλο κινείται με τη βοήθεια ηλεκτρικών μοτέρ.

Audi

Η Audi, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Jalopnik, δήλωσε: 

«Οι δημιουργοί της ταινίας ζήτησαν έναν ήχο για μια συγκεκριμένη σκηνή στη νέα ταινία των Avengers, έναν ήχο που θα υποστηρίζει την πλοκή συμπεριλαμβανομένου του σημείου που ο Tony Stark προσπερνά εσκεμμένα τον Captain America. Με βάση αυτή την απαίτηση, ειδικοί τεχνικοί της Audi εξέλιξαν ένα ψηφιακό ήχο για το αυτοκίνητο. Αυτός ο ήχος στη συνέχεια εξελίχθηκε περαιτέρω σε συνεργασία με τους ειδικούς στον ήχο από την ομάδα παραγωγής της ταινίας, έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τη σκηνή. Εκτός από το ότι μας προετοιμάζει για την επερχόμενη έκδοση παραγωγής του E-Tron GT, η Audi ασχολείται και με το θέμα του ήχου για τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα οχήματά της. Στο κοντινό μέλλον, οι κανονισμοί σε διάφορες αγορές θα καθιστούν υποχρεωτικό τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να βγάζουν ήχους. Ο ήχος που εξέλιξε η Audi για το E-Tron GT στην ταινία Avengers δεν είναι ο πραγματικός ήχος του μοντέλου που θα μπει στην παραγωγή το 2020.»

Audi E-Tron

Εκτός από το Audi E-Tron GT Concept, οι πιο παρατηρητικοί, θα είδαν και το Audi E-Tron Sportback Concept το οποίο οδηγούσαν ορισμένοι από τους Avengers όταν επισκέφθηκαν το σπίτι του Tony Stark.

Η ταινία Avengers: Endgame έκανε ρεκόρ εισπράξεων για το πρώτο σαββατοκύριακο προβολής με $1.223 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι πολύ πιθανό να γίνει η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών αν καταφέρει να ξεπεράσει το ρεκόρ $2.788 δισεκατομμυρίων του Avatar.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube