Συνεργασία της κινεζικής SAIC και της Αudi για κοινή ανάπτυξη EV

Συνεργασία της κινεζικής SAIC και της Αudi για κοινή ανάπτυξη EV

Το 2022 η SAIC Motor πούλησε 1,01 εκατ. αυτοκίνητα εκτός Κίνας. 

Η κινεζική SAIC Motor ανακοίνωσε χθες ότι συμφώνησε με την Αudi για την από κοινού ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Η κινεζική αγορά οχημάτων βρίσκεται σε μία πρωτόγνωρη περίοδο μετεξέλιξης της. Θα εμβαθύνουμε τη στρατηγική συνεργασία για να εγγυηθούμε μία κατάσταση αμοιβαίου κέρδους», δήλωσε ο Ζου Σίτζιε, αντιπρόεδρος και υπεύθυνος μηχανικός της SAIC Motor.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η SAIC Motor και η Audi είναι στρατηγικοί συνεργάτες, ενώ οι δύο πλευρές συμφωνούν για την επιτάχυνση της ανάπτυξης ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέσω της συνεργασίας τους.

Πωλήσεις 100.000 οχημάτων στην Ευρώπη
Την προηγούμενη χρονιά, οι πωλήσεις της SAIC Motor στην ευρωπαϊκή αγορά ξεπέρασαν τα 100.000 οχήματα. Με την αύξηση του όγκου των εξαγωγών της εταιρείας, η κατασκευή μιας βιομηχανικής μονάδας για την τοπική παραγωγή οχημάτων έχει εξελιχθεί σε προτεραιότητα για τη SAIC Motor, σύμφωνα με τον Γιου Ντε, αναπληρωτή πρόεδρο και αρμόδιο για τις διεθνείς πωλήσεις.

Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που έχει την έδρα της στη Σαγκάη πούλησε 530.000 αυτοκίνητα εκτός Κίνας, αριθμός που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 40%.

Οι πωλήσεις των οχημάτων της εταιρίας στο εξωτερικό ξεπέρασαν το 1,01 εκατομμύριο μονάδες το 2022, ενώ αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν το 1,2 εκατομμύριο μονάδες το 2023. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube