Audi Q6: Ένα θηριώδες SUV για την αγορά της Κίνας

Audi Q6: Ένα θηριώδες SUV για την αγορά της Κίνας

Η Audi πρόσθεσε στην γκάμα των μοντέλων της για την κινέζικη αγορά το νέο Q6, ένα μεγάλο και πολυτελές SUV με χώρο για επτά επιβάτες.

O Γερμανός κατασκευαστής παρουσίασε σήμερα το νέο Audi Q6. Όχι, δεν πρόκειται για το μεγαλύτερο αδελφάκι του αμιγώς ηλεκτρικού Q4, αλλά για ένα 7θέσιο πολυτελές SUV αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας.

Έχει μήκος 5.099 mm, πλάτος 2.014 mm, ύψος 1.784 mm και μεταξόνιο 2.980 mm. Νούμερα που το καθιστούν μεγαλύτερο από το SUV-ναυαρχίδα της Audi στην Ευρώπη, το Q7.

Το Q6 αποτελεί ουσιαστικά μια πολυτελέστερη έκδοση του VW Αtlas που κυκλοφορεί σε Β. Aμερική και Κίνα και δεν έχει καμία συγγένεια με το ηλεκτρικό Q6 Sportback e-tron που αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Γηραιά Ήπειρο το 2024.

Audi Q6

Το νέο μοντέλο υιοθετεί μέσα και έξω τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Audi. Εξωτερικά, στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν τα λεπτά φώτα LED και η οκταγωνική γρίλια που εκατέρωθεν της βρίσκονται δύο κάθετες εισαγωγές αέρα. Στο πίσω μέρος, οι προβολείς ενώνονται από μια μπάρα LED που πλαισιώνει το σήμα της εταιρίας. 

Περνώντας στο εσωτερικό, η σχεδίαση του ταμπλό θυμίζει έντονα εκείνη των Α8 και Α7 με τις δύο οθόνες αφής διαγωνίου 10,1" και 8,6" στο κέντρο και τον οδηγό να αντικρίζει μπροστά του τον ψηφιακό πίνακα οργάνων διαγωνίου 12,3".

Audi Q6

Όπως θα περίμενε κανείς, η Audi εξοπλίζει το Q6 με όλα τα καλούδια υποβοήθησης του οδηγού αλλά και άνεσης των επιβατών όπως θερμαινόμενα και αεριζόμενα ηλεκτρικά καθίσματα, ηχοσύστημα της Bang & Olufsen και αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

Όσον αφορά τους κινητήρες, το Q6 είναι διαθέσιμο με έναν δίλιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο απόδοσης 265 PS και 400 Nm ροπής και με έναν V6 τούρμπο 2,5 λίτρων με ισχύ 299 PS και 500 Nm ροπής. Και τα δύο σύνολα συνεργάζονται με το σύστημα τετρακίνησης quattro της Audi.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube