Aston Martin Vantage Heritage Racing Edition σε 6 παραλλαγές

Aston Martin Vantage Heritage Racing Edition σε 6 παραλλαγές

Ειδικές εκδόσεις εμπνευσμένες από τα 91 χρόνια της αγωνιστικής ιστορίας της Aston Martin.

Η Aston Martin ανακοίνωσε την ειδική έκδοση Vantage Heritage Racing Edition που θα κάνει πρεμιέρα στο Goodwood Festival of Speed τιμώντας τα 91 χρόνια της αγωνιστικής ιστορίας της βρετανικής φίρμας και θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 60 μονάδων.

Οι 6 παραλλαγές της Vantage που επιμελήθηκε το τμήμα "Q by Aston Martin" είναι εμπνευσμένες από αγωνιστικά μοντέλα όπως η Razor Blade (έθεσε δύο ρεκόρ στο Brooklands το 1923), η Ulster (το σημαντικότερο προ-πολεμικό αγωνιστικό μοντέλο της Aston Martin), η DB3S (αγωνιστικό του 1953 με χαρακτηριστική φορεσιά σε κίτρινο και πράσινο χρώμα), η AMR1 (πρωτότυπο κατηγορίας Group C του 1989), η DBR9 (νικητής στην κατηγορία GT του Le Mans το 2007 και το 2008) και η σημερινή Vantage GTE (τρέχει στο πρωτάθλημα WEC της FIA).

Aston Martin

Εκτός από τους συνδυασμούς εξωτερικών αποχρώσεων, οι έξι Vantage Heritage Racing Edition ξεχωρίζουν από το ανθρακονημάτινο αεροδυναμικό πακέτο το οποίο περιλαμβάνει μεγαλύτερο εμπρός σπλίτερ, επιπλέον πτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα και μια μεγάλη σταθερή αεροτομή στο πίσω μέρος. Τα νέα εξαρτήματα θα είναι διαθέσιμα για όλες τις Vantage και σύμφωνα με την Aston Martin συμβάλλουν σε παραγωγή 194 kg κάθετης δύναμης στα 306 km/h, χωρίς να επηρεάζουν τις επιδόσεις του μοντέλου.

Επιπλέον, οι ειδικές εκδόσεις φορούν ελαφρύτερες ζάντες και εξοπλίζονται με το πακέτο sports plus και επενδύσεις από ανθρακονήματα στο εσωτερικό.

Στο ίδιο κλίμα με τις επετειακές Aston Martin, το γλυπτό ύψους 30 μέτρων που επιμελήθηκε ο Gerry Judah για το φετινό Goodwood Festival of Speed, απεικονίζει την αγωνιστική DBR1 πάνω σε μια ατσάλινη καμπύλη με κατεύθυνση προς τον ουρανό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube