Επίσημο: Aston Martin DBS Superleggera Volante

Επίσημο: Aston Martin DBS Superleggera Volante

Με V12 κινητήρα απόδοσης 725 PS και υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή.

Η Aston Martin παρουσίασε την DBS Superleggera Volante, την ανοιχτή έκδοση της ναυαρχίδας της και την δεύτερη Volante στην γκάμα της βρετανικής εταιρείας δίπλα στην αντίστοιχη DB9. Το μοντέλο αντικαθιστά επάξια την απερχόμενη Aston Martin Vanquish S Volante με πολύ περισσότερη δύναμη και ακόμα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.

Όπως και στην κλειστή έκδοση, κάτω από το μακρύ καπό βρίσκεται ο twin-turbo V12 5,2 λίτρων που αποδίδει 725 PS και 900 Nm ροπής και στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF. Η επιτάχυνση 0-100km/h ολοκληρώνεται σε 3,6" (-0,2" πιο αργά σε σύγκριση με την coupe) και η τελική ταχύτητα παραμένει σταθερή στα 340 km/h δίνοντας στην DBS Superleggera Volante τον τίτλο της ταχύτερης ανοιχτής Aston Martin όλων των εποχών.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα GT, Sport και Sport Plus που προσφέρουν και τον ανάλογο ήχο από τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης. Εναλλακτικά, υπάρχει και η λειτουργία "quiet start" για μια πιο ήσυχη εκκίνηση του κινητήρα στις (σπάνιες) περιπτώσεις που απαιτείται διακριτικότητα.

Aston Martin

Αισθητικά, η DBS Superleggera Volante είναι αναμφίβολα ένα από τα ομορφότερα μοντέλα της κατηγορίας της χάρη στις εκπληκτικές αναλογίες, το μυώδες αμάξωμα και τον σχεδιασμό της οροφής η οποία ακόμα και κλειστή δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο το sex appeal της κατασκευής. Οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 8 διαφορετικά χρώματα για το ύφασμα της οροφής (μεταξύ των οποίων οι Bordeaux Red, Atlantic Blue και Titan Grey) οι οποίες συνδυάζονται με τις αμέτρητες επιλογές αποχρώσεων του αμαξώματος και τα ανθρακονημάτινα μέρη στους αεραγωγούς, τα πτερύγια, τον πίσω προφυλακτήρα, τους καθρέπτες αλλά και το πλαίσιο του παρμπρίζ.

Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Aston Martin έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική του Super GT, διατηρώντας το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο της DBS Superleggera και κάνοντας τις απαραίτητες επεμβάσεις στο σύστημα Aeroblade II λόγω απουσίας σταθερής οροφής. Έτσι, στην τελική του ταχύτητα το αμάξωμα του ανοιχτού μοντέλου παράγει 177kg κάθετης δύναμης, δηλαδή μόλις 3kg λιγότερο από την coupe.

Aston Martin

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αξιοπιστία του μηχανισμού της υφασμάτινης αναδιπλόυμενης οροφή, έχει δοκιμαστεί σε ακραίες συνθήκες στην Κοιλάδα του Θανάτου αλλά και στον Αρκτικό Κύκλο συμπληρώνοντας πάνω από 100.000 ανοίγματα και κλεισίματα. Η οροφή η οποία διαθέτει οχτώ επίπεδα μόνωσης, ανοίγει σε 14" και κλείνει σε 16" ενώ η διαδικασία μπορεί να γίνει ακόμα και όταν ο οδηγός βρίσκεται εκτός του αυτοκινήτου μέσω του ειδικού κλειδιού.

Ο Andy Palmer, πρόεδρος της Aston Martin Lagonda δήλωσε: "Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να συγκρίνεται με το βρυχηθμό μιας Aston Martin V12 και πιστεύω πως η DBS Superleggera Volante προσφέρει μια από τις πιο έντονες εμπειρίες στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας."

Όποιος ενδιαφέρεται για την DBS Superleggera Volante, τα βιβλία των παραγγελιών έχουν ήδη ανοίξει με τιμές που ξεκινούν από τα €295.500 στη Γερμανία, ενώ οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες για το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube