Άσχημα τα νέα για το hypercar της Toyota

Άσχημα τα νέα για το hypercar της Toyota

H μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση αναγκάζει την Toyota να βάλει σε δεύτερη μοίρα το πολυαναμενόμενο hypercar της.

Toyota

Η Toyota τα τελευταία χρόνια χαρίζει όλο και περισσότερα μοντέλα στους petrolheads (σ.σ. GR Yaris, GR Corolla, GR86, GR Supra) κερδίζοντας όλο και περισσότερους οπαδούς παγκοσμίως. Ωστόσο, παρόλο την πλούσια ιστορία της, η ιαπωνική εταιρεία απέχει μέχρι στιγμής από την κατηγορία των hypercars.

Oι φήμες για τον ερχομό ενός hypercar από την Toyota φούντωσαν όταν ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο ρόουντστερ έκανε την εμφάνιση του στο grid των 24 Ωρών του Le Mans το 2020. Tον περασμένο Αύγουστο όμως, ακούστηκε από πολλούς ότι το πρωτότυπο δεν θα φτάσει ποτέ την γραμμή παραγωγής καθώς σταμάτησε η εξέλιξη του.

Toyota

Τώρα ένα νέο ρεπορτάζ του ολλανδικού Autoblog φέρνει στην επιφάνεια νέα στοιχεία για το μέλλον του hypercar της Toyota. 

Συγκεκριμένα, ο CEO της Toyota Motorsport, Rob Leupen, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι πίσω στο 2018 και στο 2019 υπήρχε αρκετός χρόνος για την εξέλιξη ενός τέτοιου αυτοκινήτου για τον δρόμο, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «εξαιτίας της μετάβασης από τα ορυκτά καύσιμα στην ηλεκτροκίνηση, το αυτοκίνητο δρόμου έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, πλέον εστιάζουμε κυρίως στους αγώνες.

Σύμφωνα με τον Leupen o μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί πολύ πιο μεγάλη ατραξιόν από τα μοντέλα δρόμου, αν και τα hypercar παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για την φήμη μιας μάρκας. 

Toyota

Όλα δείχνουν ότι ο κολοσσός από την Ιαπωνία έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις του στην μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση και φαίνεται ότι τα project υπεραυτοκινήτων δείχνουν να μην τον απασχολούν στην παρούσα φάση. 

Μπορεί η εξέλιξη ενός hypercar από την Toyota να έχει παγώσει προς το παρόν, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Ιάπωνας κατασκευαστής όταν το αποφασίσει έχει την ικανότητα να κατασκευάσει μοναδικά σπορ αυτοκίνητα. Μας το έχει αποδείξει άλλωστε τελευταία με τα GR Yaris, GR86 και τη νέα Supra.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube